Successos

Frau en l’ús de targetes per a discapacitats, a Salt

Des del març, se n’han intervingut 21 que es feien servir de manera il·lícita

La Policia Local de Salt ha posat en marxa una campanya per evitar l’ús fraudulent de les targetes d’aparcament de vehicles per a persones amb discapacitat, les quals permeten estacionar en els espais reservats de càrrega i descàrrega i a les zones blaves del municipi. Des del març, els agents n’han intervingut un total de 21 i han instruït diligències per presumpta falsificació en cinc dels casos. Aquesta tipologia de delicte pot comportar penes que van dels sis mesos als tres anys de presó, i multa de 6 a 12 mesos. Segons va informar ahir l’Ajuntament, el motiu dels comissos ha estat divers. La majoria de les targetes retirades pels municipals eren fotocòpies, que no són vàlides. Es va comprovar que d’altres ja estaven caducades o bé el beneficiari de la targeta no hi era present en aquell moment; s’hi havien manipulat les dades; el ciutadà que la feia servir no tenia relació amb el titular, o, fins i tot, que aquest últim havia mort.

Quan es detecta un cotxe amb la targeta fotocopiada o falsificada en un aparcament reservat per a persones amb discapacitat, s’avisa el servei de grua per procedir a la retirada del vehicle i s’imposa una multa de 200 euros al responsable de la infracció. Posteriorment es comissa la targeta falsificada i, si escau, la policia informa dels fets al jutjat.

Apel·lar al respecte

Toni Vidal, el regidor responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, va manifestar ahir que “la intenció de la campanya és recordar que s’ha de fer una bona pràctica en l’ús d’aquestes targetes, cosa que com s’ha vist, hi ha gent que no respecta”. Per poder descobrir aquestes tripijocs i posar fi a l’ús fraudulent de les targetes per a persones amb mobilitat reduïda, els agents de la plantilla han assistit a unes sessions, en les quals s’han estat formant de manera més especialitzada. Les jornades s’han centrat a detectar les targetes falsificades i evitar l’ocupació dels aparcaments reservats per automòbils particulars no autoritzats. Tant la Policia Local de Salt com la Policia Municipal de Girona han demanat també recentment a través de les xarxes socials que es respectin aquestes zones d’estacionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia