Successos

L’alcaldessa de Roses critica que els han deixat sols davant el ‘top manta’

Montse Mindan admet que no ha estat possible trobar una solució a la problemàtica dels manters

Diu que és un problema estructural i de país

“No ho pot solucionar l’administració més petita perquè és un problema estructural i de país i perquè ens han deixat sols”, diu l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, en referència a la problemàtica del top manta. Cada estiu a Roses s’arriben a concentrar al llarg dels tres quilòmetres del passeig de Santa Margarita més de 400 venedors il·legals, amb el conseqüent perjudici que aquesta situació representa per al sector comercial de la vila. Aquest estiu, per primer any l’Ajuntament de Roses ha contractat sis vigilants privats i deu agents interins per reforçar la policia local, però Mindan admet que ni aquesta iniciativa ni totes les que s’han anat fent al llarg dels anys no han permès de resoldre aquesta problemàtica a Roses.

En un comunicat, l’alcaldessa ha respost així a les queixes per aquesta situació: destaca que la mateixa llei qualifica aquesta activitat com una falta administrativa i que “requisar el material i imposar als venedors una multa, que mai pagaran, no soluciona gaire res”. En el mateix text, lamenta el poc suport de les altres parts i administracions que haurien d’intervenir en la lluita contra aquest fenomen: el sistema judicial que interpreta que els articles no són falsificacions de productes, sinó imitacions; els representants de les propietats industrials, que reclamen severitat però que sembla que no en són afectats quan aquesta venda és al carrer, i permisos demanats als jutges per escorcollar pisos sospitosos que no arriben mai.

Mindan lamenta que “hi ha turistes que defensen els manters o escridassen la policia local quan fan la seva feina” i que hi ha qui “ajuda els manters a establir-se a la vila, llogant-los pisos i locals”.

Fent balanç de les actuacions dutes a terme, l’alcaldessa de Roses recorda que fa dos anys els municipis afectats van ser convocats a diverses reunions a la seu del Síndic a Barcelona, conjuntament amb els departaments de Comerç, de Serveis Socials i d’Interior de la Generalitat de Catalunya. “Semblava que unint esforços, fent una campanya informativa dirigida al comprador, buscant alternatives de feina als immigrants o doblant les hores de vigilància policial ens en podíem sortir, però no ha estat així”, diu Mindan.

LES FRASES

Sabem que la solució no és policial; ens caldria un cordó de policia al llarg del passeig per poder evitar l’estesa de la manta
Requisar el material i imposar als venedors una multa, que mai pagaran, no soluciona gaire res
Montse Mindan
Alcaldessa de Roses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia