Successos

El sospitós de la mort de la seva mare a Sils, arrestat a 10 km de l’escena del crim

El va descobrir un testimoni que el va reconèixer per la fotografia publicada per aquest diari

Admet que va causar la mort a la mare ofegant-la

Jorge Gutiérrez Fernández, l’home de 43 anys buscat per l’homicidi de la seva mare, trobada morta a la urbanització Vallcanera de Sils, va ser arrestat ahir pels voltants del polígon de Maçanet, a aproximadament 10 km de l’escena del crim, una distància que el sospitós, que no tenia carnet de conduir, podria haver recorregut a peu. El sospitós, segons va avançar anit l’ACN, va admetre que havia causat la mort de la mare ofegant-la. Gutiérrez havia abandonat la casa, al carrer del Tigre 1 de Maçanet, feia quinze dies, coincidint amb les dates en què la policia va començar a investigar la desaparició de la seva mare, Carme Fernández, i divendres, dia 31, a la tarda, tan bon punt es va descobrir el cadàver, en avançat estat de descomposició dins de la casa, es va dictar una ordre de detenció contra el fill. Gutiérrez va passar desapercebut tot el cap de setmana, però ahir, de bon matí, un treballador del polígon de Maçanet va veure un home que rondava per la zona i el va reconèixer com el fugitiu perquè havia vist la fotografia que aquest diari va publicar diumenge. Els Mossos havien difós a totes les comissaries i altres cossos la fotografia del sospitós, remarcant com a trets característic del fugitiu que li faltava una orella, que havia perdut en un accident que va tenir quan anava en bicicleta i va ser envestit per un vehicle, i que porta tatuada la paraula Mulax. Un cop alertats de la presència del sospitós pels carrers del polígon, una zona que dona accés a l’estany de Sils, els Mossos de l’àrea d’investigació criminal (AIC) van muntar un dispositiu de recerca, i unes hores més tard el van localitzar i detenir a l’avinguda de Montserrat.

El detingut va ser traslladat a la comissaria de Santa Coloma de Farners, mentre els Mossos acaben d’instruir les diligències per concretar la imputació abans de passar-lo a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners. La confessió de Gutiérrez apuntant que va causar la mort a la mare per ofegaments s’haurà de contrastar amb les proves físiques obtingudes amb la investigació. Els primers resultats de l’autòpsia (a falta d’anàlisis de laboratori) i la inspecció ocular de la casa on va ser trobat el cadàver van destapar indicis de criminalitat, però encara s’està pendent dels resultats definitius i també de la identificació formal del cos, que va ser trobat embolicat amb un plàstic i en avançat estat de descomposició. Es calcula que la mort es va produir poc abans de Nadal, quan els veïns van deixar de veure Carme Fernández. Els Mossos també estan investigant si durant el temps que Carme Fernández ja era morta el seu fill es va beneficiar del compte corrent de la dona, que era vídua, i cobrava una pensió; cosa que podria suposar un delicte de frau.

Massa dies sense notícies de la Carme

Carme Fernández, de 62 anys, havia treballat en una empresa de fruites i verdures de Riudarenes, i tot i que estava jubilada els seus excompanys de feina trobaven estrany que passessin els mesos i no en sabessin res, perquè era una persona sociable que mantenia el contacte. Els veïns de Vallcanera tampoc trobaven normal que no veiessin la dona des d’abans de Nadal, i no trobaven gens convincents les explicacions que els donava el seu fill quan li preguntaven on era la seva mare. Variava les explicacions, però el missatge sempre venia a ser que havia marxat però que estava bé. Però el telèfon d’ella feia temps que havia deixat de funcionar. Finalment, els veïns van anar a explicar les seves sospites a un agent de la policia local de Sils, que va iniciar una investigació per tal de buscar rastres de vida de Carme Fernández entre el seu entorn personal (visites al metge, anades al banc...) i va acabar convençut que no havia marxat voluntàriament; va transmetre les dades i les sospites als Mossos, que divendres passat van entrar a l’habitatge, on van localitzar el cadàver de la dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia