Successos

Petició de 55 anys de presó per abusos a una alumna de 15 anys

Un professor de secundària serà jutjat la setmana que ve a l’Audiència de Girona acusat de cinc delictes d’abús sexual perpetrats a una alumna del seu institut que en el moment dels fets tenia 15 anys i una discapacitat del 33%. L’acusat, Joan Mundet Torres, que precisament havia estat el tutor de l’alumna quan ella tenia 14 anys, s’enfronta a una petició de pena de 55 anys de presó, 11 per cadascun dels delictes, que demana el fiscal, juntament amb set anys de llibertat vigilada i la inhabilitació especial per a l’exercici de feines que comportin el contacte directe amb menors d’edat i també una indemnització de 5.000 euros per a la víctima. Segons el relat que fa el fiscal, el professor, durant el període 2013/2014 quan era el tutor de la noia a l’IES d’una població de la Selva quan llavors tenia 14 anys, es va anar guanyant la seva confiança i va mantenir-hi molts contactes a través de les xarxes socials. Però els episodis dels abusos sexuals (masturbacions i penetracions) es van perpetrar en cinc dies diferents de l’estiu del 2015, després que el professor convencés la noia perquè es trobessin pels volts del cementiri de la població on residia la noia i, un cop allà, ell la recollia amb el cotxe i junts es dirigien cap a una zona boscosa on es materialitzaven les relacions sexuals. El fiscal remarca que no consta que en cap moment l’acusat fes servir la violència per doblegar la voluntat de la menor i per aquest motiu l’acusa d’abusos i no pas d’agressió sexual. La defensa, exercida pel lletrat Christian Salvador, demana l’absolució del professor.

La detenció del professor es va fer el setembre del 2015 a l’habitatge que en aquell moment ocupava a Tossa de Mar, que va ser escorcollat. Tot i que es va fer compareixença de presó, el jutjat de Santa Coloma no va ordenar l’empresonament del professor i només li va imposar la mesura cautelar de no aproximar-se a la víctima. El Departament d’Ensenyament va traslladar el professor d’institut per evitar que coincidís amb l’alumna que l’havia denunciat i, tot i que es va obrir un expedient, aquest ha quedat paralitzat fins que es jutgi el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia