Successos

El preu de la violació a una nena: mil euros

El fiscal proposa un any de reclusió en regim semiobert als acusats, menors

La fiscalia demana unes penes toves (un any de reclusió en règim semiobert i indemnització de 1.000 euros a la víctima) als encausats per l’agressió sexual en grup i de manera continuada a una nena de 12 anys a la qual van tenir sotmesa durant setmanes sota l’amenaça de difondre imatges seva d’ella despullada qua la van enregistrar el primer dia. Només dient-li “Cap a la fàbrica o captura”, obligaven la nena a anar a la nau abandonada on va ser agredida sexualment diversos cops per un grup de cinc nois, també menors, que almenys en una ocasió també van agredir sexualment una altra nena. Per aquests fets, ocorreguts entre el maig i el juny del 2018, el fiscal de menors només formula acusació contra dos dels cinc autors, ja que els altres tres en el moment dels fets no havien complert els catorze anys i, per tant, no poden ser imputats en causa penal. En el cas dels dos que ja tenien catorze anys, el fiscal demana que se’ls imposi una mesura d’internament en règim semiobert durant un any i que els tres últims mesos ja estiguin en llibertat vigilada. La mesura pretén “proporcionar un àmbit de contenció que permeti treballar l’assumpció de responsabilitat, la capacitat de reflexió i aspectes deficitaris dels menors”, diu el fiscal. Pel que fa a la responsabilitat civil, que han d’assumir els pares dels menors responsables, el fiscal proposa que s’indemnitzi les dues nenes objecte dels abusos amb la quantitat de mil euros pels danys morals.

La defensa no hi veu delicte i vol l’absolució

La defensa dels dos nois encausats, Jordi Espelt, considera que els acusats no són autors de cap delicte i que, per tant, no mereixen cap càstig penal ni els correspon pagar cap indemnització per responsabilitat civil. En canvi, l’acusació particular, que exerceix el lletrat Horacio Airaudo, en representació d’una de les víctimes, eleva fins a dos anys la mesura de reclusió i proposa que sigui en règim de tancament i no pas semiobert. I pel que fa a la responsabilitat civil proposa una indemnització de 6.000 euros, pendent en tot cas d’acabar de quantificar en funció de les pericials forenses que es facin durant la celebració de la vista, fixada per al 20 de maig a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia