Successos

L’exalcalde de Bàscara, a judici acusat d’estafa

Lluís Lloret és acusat d’estafar més de sis milions a un empresari

Demanen sis anys de presó per a l’exbatlle

Lluís Lloret, exalcalde de Bàscara, afrontava ahir a l’Audiència de Girona el primer dia d’un judici en què ha de respondre de l’acusació d’haver estafat més de sis milions d’euros a un empresari. La condemna demanada és de sis anys de presó, 13 d’inhabilitació i una multa de 6.480 euros, a banda de retornar els diners presumptament estafats.

El cas es remunta al febrer del 2004. Segons les acusacions, Lloret i els seus assessors haurien fet creure a l’empresari Pere Costa que podia edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d’Orriols quan en realitat això era impossible perquè la tramitació urbanística estava paralitzada. Segons recull l’ACN, Lloret (que aquest diumenge passat encapçalava una candidatura a Bàscara que ha aconseguit dos regidors) va defensar ahir que l’Ajuntament va complir els seus compromisos i que van cobrar els diners en concepte de càrregues urbanístiques, com a compensacions per les renúncies del promotor en el projecte inicial. Algunes d’aquestes “compensacions” van traduir-se en una inversió de 300.000 euros per al nou retaule de l’església del poble o millores en el pavelló municipal o el geriàtric.

Segons la fiscalia i l’acusació particular, però, l’Ajuntament (a través de Lloret, la secretària municipal i l’advocat assessor, tots tres avui acusats) va emetre un certificat en què assegurava que els terrenys estaven qualificats com a urbanitzables, mentre que el pla urbanístic estava paralitzat i, per això, en aquell moment era inexecutable.

Dues versions dels fets

El judici a l’Audiència de Girona contra l’exalcalde de Bàscara es preveu que duri tres dies. Ahir, però, les dues parts van deixar clares les seves respectives posicions. “Hem demostrat que a partir d’un certificat que no és correcte l’empresari inverteix més de dos milions d’euros en un mes, i hi ha un seguit de maniobres fraudulentes que constitueixen el que s’anomena «estafa criminalitzada»: hi ha un contracte que s’ha de complir quan l’Ajuntament sap perfectament que no el podrà complir”, explicava a l’ACN Carles Monguilod com a lletrat de l’acusació. “Se l’acusa de prevaricació, estafa i falsificació, però és un tema que no és penal, és administratiu. Les proves demostren que aquestes acusacions no hi són”, responia per la seva banda Manel Mir, defensor de Lluís Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia