Successos

ELS ESTATS UNITS

L’huracà ‘Dorian’ s’enforteix de nou mentre avança cap a la costa est nord-americana

Poc abans de tocar de ple Carolina del Sud i del Nord, el Dorian es torna a enfortir, recuperant la categoria 3, mentre deixa enrere Florida i Georgia, amb vents sostinguts de fins a 185 quilòmetres per hora, segons el Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units. Preocupen i molt no solament els forts vents, que faran caure línies elèctriques, sinó també el gran risc d’inundacions, especialment durant la marea alta. A Carolina del Sud ahir hi havia 200.000 talls de llum i centenars de carreteres tallades. El president Donald Trump va tornar a ser al centre de la polèmica, ja que havia afirmat que Dorian també amenaçava Alabama. En ser desmentit per l’agència de meteorologia, va comparèixer amb un mapa manipulat en què sí que apareixia Alabama en perill.

Mentrestant, a les Bahames començava el recompte de morts, que ja eren una vintena, a mesura que baixaven les aigües. Una xifra que s’espera que augmenti molt en les pròximes hores. El turisme i el medi natural són la base de l’economia de les Bahames i els grans grups naviliers que hi fan creuers ja han anunciat donacions per ajudar a la reconstrucció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia