Successos

Tribunals

Sentència contra els hotels que cometien frau elèctric

El jutge eximeix un operador mallorquí de pagar 260.000 euros a dos establiments de Lloret de Mar clausurats per l’Ajuntament per connexió il·legal

L’Audiència de les Balears ha donat la raó a un operador turístic mallorquí al qual ha eximit de pagar més de 260.000 euros a dos hotels de Lloret de Mar que van ser clausurats per l’Ajuntament quan es va descobrir que estaven connectats il·legalment a la xarxa elèctrica. Es tracta d’uns pagarés derivats de contractes de col·laboració subscrits el maig del 2016 amb els hotels Savoy i Sun Village, pels quals aquests es comprometien a posar a disposició de l’operador turístic un nombre d’habitacions durant un període a una tarifa determinada per persona i dia. Però el setembre d’aquell mateix any es va produir un incendi a l’hotel Sun Village que va revelar que l’establiment estava connectat il·legalment a la xarxa elèctrica, i de retruc també es va descobrir que passava el mateix amb l’hotel Savoy. L’Ajuntament de Lloret de Mar va decretar el tancament immediat de tots dos.

Aquest tancament en plena temporada alta va suposar la necessitat de reallotjar clients i modificar i cancel·lar reserves i un “mal a la reputació” de l’operador turístic mallorquí, que va declarar resolts els contractes i va reclamar la devolució dels pagarés. L’empresa mallorquina sostenia un “flagrant incompliment de l’obligació subjacent”. Cal assenyalar, com han apreciat els magistrats, que l’operador turístic s’havia reservat el dret a exigir la devolució dels pagarés si no es respectaven les reserves realitzades o s’incomplien els termes del contracte.

Paral·lelament, la part demandada va assegurar que havia complert “pràcticament el contractat” per a la temporada 2016, ja que dels 140 dies en què es contractava la prestació del servei, es van incomplir 30 dies a l’hotel Savoy i 23 a l’hotel Sun Village.

Incompliment

Però els magistrats de l’Audiència de les Balears coincideixen a assenyalar que els hotels van incomplir el contracte. A més, asseguren que “es va tractar d’un cessament abrupte de l’activitat del qual, sens dubte, tot i que no se n’ha fet cap concreció ni prova, es van derivar perjudicis”.

LA DATA

09.09.16
és el dia
que els turistes allotjats als hotels Savoy i Sun Village van haver de marxar dels establiments


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia