Successos

El quadern negre

Tura Soler

Un cadàver a la via al pas d’un centenar de trens

Des que es va veure la noia desapareguda aparcant fins que van trobar el cos a les vies van passar 98 trens

La investigació ha pogut constatar que la Maria, dona desapareguda que va ser trobada morta divendres a les vies del tren a Girona, va estar amb vida com a mínim fins al dimecres dia 10 a les 19.55 h. A aquesta hora la càmera de la comissaria de la Policía Nacional del barri de Pedret la va captar al moment que aparcava el Dacia Dokker de color blau elèctric i marxava a peu. Però no va ser fins divendres a la tarda quan la família de la dona, que ja n’havia denunciat la desaparició, va descobrir que el cotxe era aparcat allà i va passar la informació als Mossos. Amb aquest punt com a referència, els Mossos van rastrejar la zona, seguint la direcció que es veia a les càmeres que ella agafava, i cap a un quart de vuit del vespre del divendres van descobrir un cos a les vies, a la zona de Pedret. I per poder fer la diligència d’aixecament de cadàver, es va demanar que s’interrompés la circulació de trens en direcció nord, de manera que el comboi que ja havia sortit de l’estació de Girona en direcció a Portbou va ser aturat a la zona del viaducte de Bonastruc de Porta i es va fer el canvi de màquina per recular cap a l’estació. Entre que les càmeres capten la dona amb vida fins que els localitza el seu cos transcorren gairebé 48 hores, i si l’atropellament mortal es va produir al mateix vespre que va aparcar el cotxe davant la comissaria, representa que mentre el cos va ser a les vies van transitar 50 trens de passatgers que feien la ruta Girona- Portbou al costat de les vies on era el cos, i 48 trens que circulaven per l’altra via en direcció sud. I sense que el maquinista del comboi que la va atropellar ni cap dels altres que van passar després s’adonessin que hi havia un cos a la via. Una circumstància que els investigadors no descarten pel fet que el cos no va quedar al mig de la via sinó en un marge.

La Maria, infermera, treballava per PLG (Prevenció Laboral Gremi), que es desplacen a diferents poblacions fer revisions mèdiques d’empreses. Aquell dia, ella, un metge i una auxiliar havien anat a Ullà. Ella es va acomiadar del metge a la Copa i va anar a aparcar la furgoneta de la feina al pàrquing de l’Estació, on va recollir el seu Dacia Dokker, que al vespre va aparcar a Pedret. Entremig va trucar al seu germà a Celrà per dir-li que no aniria a dinar perquè tenia hora al dentista. No va acudir a la cita de les cinc amb el dentista. Des de la consulta li van trucar en veure que no hi anava i a aquella hora, a un quart de sis, va respondre al telèfon amb normalitat, va dir que li havia sortit un imprevist i va ajornar la visita fins al dia 19. No se sap què va fer aquella tarda fins que va aparcar el cotxe davant de la comissaria. Eren les 19.55 h. Fins a les vuit encara va revisar els missatges del mòbil, segons van comprovar els companys de feina. Dijous la família va presentar la denúncia per desaparició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia