Successos

xile

Detenen un bomber voluntari per l’incendi de Valparaíso que va deixar 137 morts

També ha estat arrestat un funcionari de la Corporació Nacional Forestal per la seva participació en el voraç foc del febrer passat a la regió costanera xilena

La Policia d’Investigacions (PDI) xilena va detenir aquest divendres els presumptes responsables del gegantí incendi forestal que el febrer passat va causar 137 morts i va arrasar milers d’habitatges a la regió costanera de Valparaíso. De moment, hi ha dos detinguts en relació amb aquest tràgic succés. Serien, segons informa aquest dissabte la premsa local, un bomber voluntari de 22 anys i un funcionari de la Corporació Nacional Forestal (Conaf), organisme depenent del Ministeri d’Agricultura, que entre altres funcions, s’ocupa de la prevenció d’incendis. El primer, segons la premsa local que cita fonts de la policia i la fiscalia, seria l’autor material del sinistre i el segon qui el va planificar.

Xile va viure a principi de febrer l’onada de focs més mortífera de la seva història i que es va convertir en la pitjor tragèdia del país des del terratrèmol de 2010. El foc, segons recorda l’agència Efe, va començar el 2 de febrer al matí en quatre focus simultanis i les flames es van propagar ràpidament a causa de les fortes ràfegues de vent i les temperatures extremes d’aquells dies devorant tot el que trobaven al seu pas. L’alta densitat de població en terrenys de difícil accés, sumada a la prolongada sequera a Xile, van dificultar les tasques d’extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.