Punt divers

El relleu a l'alcaldia de l'Arboç es materialitzarà el pròxim 13 de juny

El relleu a l'alcaldia de l'Arboç ja té data, el dissabte 13 de juny. D'acord amb un pacte de govern establert per CiU i ERC, l'alcalde, Joan Plana (CiU), deixarà el càrrec, que passarà a ocupar l'actual 1r tinent d'alcalde, el republicà Carles Ribé. Aquest govern compartit és calcat a l'anterior mandat, amb Plana i Ribé com a portaveus. El ple extraordinari de presa de possessió del nou alcalde se celebrarà a la una del migdia. Ribé, que rebrà el suport del líder d'ERC, Joan Puigcercós, està satisfet d'haver repetit aquest pacte de govern amb CiU per tal d'enllestir projectes que es remunten al mandat passat, deixant clar, però, que això no vol dir que en el pròxim es torni a rubricar l'acord.

Ribé afirma que després d'unes eleccions es parteix de zero perquè s'obre un nou escenari, especialment de cara a les pròximes eleccions, on l'Arboç passarà dels actuals 11 regidors -4 de CiU, 2 d'ERC i 5 del PSC, a l'oposició- a 13 -en haver superat el llindar dels 5.000 habitants. L'escenari es podria tergiversar més si surt una majoria absoluta.Segons Ribé, el grup d'ERC no és ni 'antisocialista' ni 'proconvergent', tenint en compte que l'Arboç 'és un poble'. De fet, després de les eleccions del 2007, ERC no va descartar pactar amb el PSC, però finalment, de forma unànime, es va decidir continuar apostant per un acord de govern establert ara fa sis anys, sobretot pels projectes per acabar.L'hotel d'entitats, el camp de futbol, la nova llar d'infants i l'entorn de l'església de Sant Julià són projectes que s'enllestiran durant els dos anys que Ribé tornarà a ser l'alcalde de l'Arboç, junt amb altres que caldrà reimpulsar, com les obres del teatre-auditori, que s'ha de tornar a licitar en fer fallida la constructora, i on ja s'hi han invertit uns 4 milions d'euros. Segons el pacte establert, només hi haurà canvi d'alcalde i intercanvi de les seves regidories, però la resta de regidors mantenen les seves carteres intactes. Així, Ribé assumirà l'alcaldia i les regidories d'Urbanisme, Seguretat Ciutadana, Comunicació i Esports, mentre Plana es quedarà amb Hisenda, Indústria i Medi Ambient, i Promoció Econòmica. L'actual alcalde, Joan Plana, reafirma la 'bona experiència' de governar amb ERC, i que el 'secret' és compartir un projecte comú de municipi, a part de la 'bona sintonia' entre els dos grups. 'Ideològicament és la millor combinació', afirma Plana, que ha avançat que les eleccions del 2011 serà l'últim cop que es presenta, després de 20 anys en política municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.