Punt divers

El CAP de Bàscara mantindrà el servei d'urgències nocturn i a la seva directora

L'Institut Català de Salut no tancarà el servei d'urgències nocturn del CAP de Bàscara (Alt Empordà) i a més, la seva directora, Mariona Bosch, que va presentar la seva dimissió, es reincorporarà al seu càrrec. Aquest és el doble compromís que els onze alcaldes dels municipis que tenen el CAP de Bàscara com a centre de primària de referència van aconseguir de la reunió amb el gerent territorial de l'ICS a Girona, Rafael Gracia, i amb la delegada de Sanitat a Girona, Marta Pedrerol. Aquest anunci ha estat molt ben rebut pels veïns d'aquests municipis que han organitzat un seguit de mesures populars, com ara una recollida de signatures, per evitar que la directora del centre marxés.

La directora del CAP de Bàscara, Mariona Bosch, després de saber que l'ICS mantindria el servei d'urgències nocturn ha confirmat a l'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret i a l'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, la seva intenció de continuar al seu càrrec. Segons ha explicat Lloret, aquesta decisió l'ha transmès immediatament a l'Institut Català de Salut, el qual, segons paraules de l'alcalde de Bàscara, no han posat cap inconvenient que es mantingui com a directora del centre de primària. La decisió de doctora ha estat molt ben rebuda per part dels veïns de Bàscara, que aquest divendres a la tarda, havien organitzat una concentració pacífica per demanar que Mariona Bosch continués al CAP de Bàscara. Lloret ha confirmat que els alcaldes dels onze municipis de l'Àrea Bàsica no hi assistirien per entendre que 'la crisi' ja s'havia solucionat. Bosch va presentar fa unes setmanes la seva dimissió adduint, segons l'ICS, motius personals, però que segons veïns del poble, la seva decisió està lligada per l'anunci del possible tancament del centre de salut a les nits. Bosch havia de marxar el dissabte 30 de maig. Ara amb l'anunci de l'ICS que el servei d'urgències nocturn es manté, la metgessa ha confirmat que hi continuarà. En aquest sentit, segons ha explicat Lloret, durant la reunió, els representants de Sanitat van negar que hi hagués hagut mai cap intenció de tancar aquest servei, sinó de reforçar l'àrea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.