Successos

Desmantellen una xarxa de lloguers falsos

Cinc detinguts a Lleida per haver cobrat allotjaments inexistents

La policia espanyola ha desmantellat a Lleida una trama que llogava fraudulentament a través d'internet allotjaments de vacances que en realitat no estaven disponibles o no existien. Els apartaments s'oferien en pàgines web especialitzades i es van presentar més de 40 denúncies en diverses localitats de l'Estat espanyol.

Els interessats havien d'ingressar anticipadament en uns comptes bancaris el total de l'arrendament. Hi ha cinc persones detingudes, que amb aquest mètode haurien aconseguit estafar 46.722 euros a les seves víctimes, amb una mitjana de 900 euros per lloguer fraudulent ingressat.

Denúncies

L'operació policial va començar quan els agents van tenir coneixement d'una sèrie de denúncies tramitades en diferents localitats de l'Estat espanyol en què s'informava de l'engany de què eren objecte les víctimes en el moment de llogar habitatges per a vacances en llocs privilegiats de la costa espanyola com ara Alacant, València, Las Palmas, Eivissa, Cadis o Girona. El contacte es feia a través d'anuncis inserits en pàgines especialitzades d'internet, on els apartaments eren oferts, i en els quals constava un telèfon o una adreça de correu electrònic.

Els interessats havien d'ingressar en uns comptes bancaris que se'ls facilitaven el total de la quantitat en concepte de lloguer per les dates i durada acordades. Quan l'arrendador es presentava el dia establert a l'habitatge es trobava amb un domicili habitat i que no tenia cap relació amb l'habitatge ofert o que l'apartament no existia en realitat.

Cinc persones han estat detingudes a Lleida, entre elles quatre de nacionalitat espanyola i una de nacionalitat colombiana, per presumptes delictes d'estafa que haurien ocasionat un perjudici econòmic de 46.722 euros. La investigació continua oberta per poder esclarir totalment els fets i poder localitzar més persones perjudicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.