Successos

Condemnats per haver intentat matar una dona a cops de sabata a Lloret

Pacten una pena de dos anys i mig de presó per als acusats, filla i gendre de la víctima

Reconeixen l'agressió, però afirmen que anaven drogats i beguts

Gallardo González i Verena Uwira han acceptat una pena de dos anys i mig de presó per haver intentat matar la mare d'ella a cops de sabata, a Lloret de Mar. Acusacions i defensa van arribar ahir a un acord durant el judici que es va celebrar a l'Audiència de Girona. Els dos sospitosos s'enfrontaven inicialment a una condemna de vuit anys de presó.

Els fets van tenir lloc el 30 d'agost del 2014 al domicili familiar, situat al carrer Lleida. A l'immoble hi residia la dona agredida i els dos acusats (el seu gendre i la filla de la víctima). Pels volts de les nou del matí es va desencadenar una discussió entre la noia i la seva mare, perquè s'havia acabat el vodka i la filla en volia més. La jove va iniciar l'agressió clavant tres plantofades a la seva progenitora. S'hi va afegir el company sentimental de la filla, que va colpejar de manera repetida la seva sogra al cap amb una bota campera, que té el taló de fusta. Posteriorment la van arrossegar per l'escala fins a una terrassa, on van continuar colpejant-la.

L'agressió li va causar “ferides amb risc vital”,
segons van relatar ahir els forenses durant el judici. La dona va patir, entre d'altres, el trencament dels ossos del nas, la fractura del maxil·lar superior, una hemorràgia i hematomes en un braç i a la cuixa. Va haver d'ingressar a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona i va requerir 40 dies per recuperar-se, deu dels quals va estar hospitalitzada.

Amenaces de mort

Tant González com Uwira van explicar que van estar tota la nit consumint droga i molt d'alcohol. Es van beure cinc ampolles de vodka. De fet, la filla va reconèixer que, per aquella època, tenien un problema amb l'alcohol i bevien a diari. De fet, la discussió va començar perquè es va acabar el beure. “La meva filla em va dir «o em dónes vodka o et mato»”, va reconèixer la víctima ahir durant el judici.

El cas ha quedat vist per a sentència, tot i que el pacte reflecteix que es tracta d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, amb l'agreujant de parentesc però amb els atenuants de confessió i d'intoxicació etílica. Els acusats hauran de pagar una indemnització de 3.450 euros a la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia