Successos

Un 10% menys de delictes a Balaguer i Alcarràs

A la capital de la Noguera hi ha 39 ordres de protecció per temes de maltractament de gènere

Els fets delictius a la ciutat de Balaguer s'han reduït del 10% des de l'abril del 2015 fins al 30 de març d'enguany, segons es va posar de manifest en el decurs de la junta local de seguretat d'ahir. En declaracions a Ràdio Balaguer, l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, també va destacar el descens del nombre d'accidents de trànsit a la ciutat, així com dels delictes en el medi rural, com ara robatoris en granges o magatzems. Pel que fa a la violència de gènere, l'alcalde va destacar que en aquests moments hi ha a Balaguer 39 ordres de protecció per temes de maltractament. Així mateix, la junta local de seguretat va valorar de forma molt positiva el dispositiu policial de vigilància dels dissabtes al matí al mercat setmanal per impedir robatoris i furts. En el darrer any s'han registrat sis incidents. La junta local de seguretat de Balaguer es reuneix un cop l'any.

D'altra banda, la junta de seguretat local d'Alcarràs, reunida dimarts, va fer balanç de les darreres dades en matèria de seguretat i va tractar la coordinació de noves actuacions entre les diferents forces de seguretat que actuen al municipi. L'alcalde, Miquel Serra, destaca que la tendència de delictes continua anant a la baixa, ja que, segons les dades de la policia local, l'any 2015 van disminuir del 10,29%, i els delictes contra el patrimoni van registrar un descens del 14,58%. Si es mira la tendència des de l'any 2011 fins al 2015, el nombre global de delictes en aquesta localitat del Segrià ha caigut un 14,8%. Cal recordar que en els darrers anys l'Ajuntament d'Alcarràs ha endegat diverses mesures per millorar la seguretat dels veïns, com ara augmentar els efectius de la policia local o la instal·lació de càmeres de vigilància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia