Salut

Tribunals

Primer revés judicial contra l'empresa que gestiona les ambulàncies

El jutjat social número 1 de Mataró resol, sense audiència prèvia a Transport Sanitari de Catalunya, que deu treballadors recuperin les condicions laborals

Un mes després d'haver-se iniciat el procés judicial de treballadors de les ambulàncies en contra de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), aquesta ha rebut el primer revés. El jutjat social número 1 de Mataró ha acceptat les mesures cautelars que el gabinet Abelenda Advocats de Girona va demanar per a deu treballadors de les ambulàncies que han demandat l'empresa. Una part d'aquests treballadors són de la zona del Maresme i una altra part, de la comarca de la Selva. La titular del jutjat social número 1 de Mataró, que ha emès la resolució sense donar audiència a l'empresa perquè considera que es tracta d'una qüestió de caràcter urgent, ha ordenat que aquests deu treballadors recuperin el lloc de treball i la categoria laboral i salarial d'abans de l'1 de gener del 2017 mentre es resolgui el plet. La jutgessa argumenta que els canvis efectuats per l'empresa, amb la baixada de sou i categoria professional, els han causat greus perjudicis. I hi afegeix en aquest sentit que afecten la conciliació de la vida personal, familiar i laboral ja que en alguns casos els canvis els han comportat haver de desplaçar-se a 46 o 50 quilòmetres per fer la seva feina i altres tenen càrregues familiars no conciliables amb les noves condicions. A més, a l'hora de dictaminar té en compte l'acta notarial en què els treballadors van denunciar que havien acceptat els canvis perquè van rebre coaccions per part de l'empresa, unes presumptes pressions que han donat lloc a la presentació d'una querella contra TSC. L'empresa pot interposar un recurs de reposició en contra de la resolució.

LA XIFRA

10
treballadors
són els beneficiaris d'aquestes mesures cautelars que ha adoptat la jutgessa mentre dura el plet.

LA DATA

11.01.17
Dia
en què va començar la batalla judicial d'un grup de treballadors de les ambulàncies contra TSC.

“Dona la raó als treballadors i això és bo”

Lluís Abelenda, del gabinet Abelenda Advocats de Girona, va valorar ahir molt satisfactòriament la que és la primera resolució judicial a favor dels treballadors i en contra de TSC. “La resolució obliga l'empresa a tornar de forma immediata als treballadors el seu lloc de treball amb categoria de conductor i el salari i la cotització corresponents. Feien de conductors però cobraven com a portalliteres”, va indicar Abelenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia