Societat

Els gossos ja tenen platja pròpia a Arenys de Mar

Entra en funcionament l’espai tancat a la zona de la Picòrdia

Només en poden fer ús els animals censats al municipi, que hauran de dur un mocador distintiu

Arenys de Mar va prendre ahir de manera oficial el relleu a Sant Pol de Mar com a únic municipi del Maresme que disposa d’un espai de bany reservat als gossos. Malgrat que l’experiència santpolenca de l’any passat no va reeixir, la iniciativa sí que va trobar terreny abonat en altres poblacions de costa que han volgut atendre les demandes, cada cop més nombroses, dels ciutadans que volen gaudir de la platja amb els seus animals de companyia. Arenys va finalitzar dijous les obres de condicionament de l’espai a la platja de la Picòrdia, que han consistit en la instal·lació de tanques de seguretat a la sorra i de boies al mar per evitar que els gossos surtin de l’espai delimitat. S’intenta evitar que els animals puguin marxar de la zona i, al mateix temps, garantir que la convivència entre banyistes i animals no resulti afectada.

Aprenent dels errors d’altres indrets, la nova zona de bany neix amb uns usos més restrictius i orientats a controlar que els animals que en disfrutin siguin només els que estan censats al municipi, per evitar l’efecte reclam que va acabar fent morir d’èxit la prova pilot de Sant Pol. Així, tal com va explicar ahir la regidora de Platges, Laia Martín (ERC), els propietaris dels gossos que entrin en el tancat hauran de garantir que el seu animal porta un mocador distintiu que es pot recollir a la regidoria de Sanitat.

Identificació fàcil

“Es tracta d’una mesura fàcil per identificar si el gos és d’Arenys de Mar, i demanem la màxima col·laboració dels propietaris”, indica Marín, que reconeix que la iniciativa ha estat “la millor campanya” per incentivar el cens dels animals de companyia del municipi. En aquest sentit, ja s’han repartit 70 mocadors d’un cens total de 433 gossos, en data de 25 de maig. Els propietaris de gossos que no són de la població però que hi tenen una segona residència també podran fer ús del nou espai a la platja.

L’espai tancat no tindrà, en un principi, un vigilant que en controli l’accés. La regidora, però, explica que la patrulla de platja de la policia local s’hi aproximarà durant la jornada per comprovar que s’estan complint les normes. “No volem fer una fiscalització estricta dels usuaris, però si n’hi ha que no són d’Arenys de Mar se’ls informarà i se’ls convidarà amablement a marxar”, comenta.

Aquest estiu també està previst que un segon municipi del Maresme posi en marxa un lloc a la platja només per a gossos. El Masnou va anunciar que tenia previst habilitar-ne un d’uns 300 metres de llargada fins al límit amb Montgat. A més, en consonància amb Arenys de Mar, els propietaris que hi vulguin deixar lliure l’animal hauran de tenir una identificació que en garanteixi el civisme.

LA FRASE

Demanem la màxima col·laboració dels propietaris de gossos en el nou espai de bany a la platja
Laia Martín (ERC)
regidora de platges de l’ajuntament d’arenys de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt