Salut

Preacord pel conveni de l’hospital Sant Joan de Reus

El document, que es va signar ahir, determina una durada de la pau social fins a finals del 2019

 Les productivitats queden subjectes a l’equilibri econòmic, almenys per als exercicis 2017 i 2018

La direcció de l’hospital Sant Joan i el comitè d’empresa van signar ahir un preacord per a la renovació del conveni col·lectiu, que estava caducat des de fa més de sis mesos i que ara estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2019. Per tant, la pau laboral arriba al centre hospitalari, almenys, fins aquesta data, després de mesos de tensions, reivindicacions i concentracions dels treballadors, a causa també del forat econòmic a l’hospital reusenc. “Ha estat una negociació extremament dura i sempre hem estat amb la incertesa d’anar a parar al conveni del sector”, va explicar ahir la presidenta del comitè d’empresa, Alicia Martín, que creu que ara s’entra en un escenari de “tranquil·litat” i “estabilitat”.

Del mateix parer era la presidenta del consell d’administració de l’hospital, Noemí Llauradó, que va afirmar: “Ambdues parts hem fet bons esforços, hem acostat posicions i ens podem sentir satisfetes.” Com a principals novetats, els treballadors cobraran enguany un 1% més i, en els pròxims exercicis, l’increment dependrà del que fixi el govern espanyol en els pressupostos. A més, els treballadors han acceptat que el cobrament de les productivitats es farà sempre que es tanqui amb equilibri econòmic, almenys el 2017 i el 2018.

De cara al 2019, Llauradó va reconèixer que, si en el conveni del sector (Siscat), en negociació, es deixés de condicionar el cobrament de les productivitats a l’equilibri, la mesura s’aplicaria. També va voler donar les gràcies a les persones que han intervingut en la negociació i va assegurar que “les mesures incloses en l’auditora del centre” per reduir el dèficit són només “una orientació” i “correspon a la direcció determinar quines s’aplicaran”.

Sobre el nou consorci que entrarà en funcionament l’any que ve, Llauradó va confirmar que es treballa amb Salut en un protocol d’intencions. Direcció i treballadors van afirmar que el nou gestor haurà de respectar l’acord.

Les anteriors productivitats, a judici

El preacord assolit ahir no té efectes sobre la demanda que els treballadors van presentar al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) sobre el no cobrament d’una part de les productivitats del 2015 i la totalitat de les del 2016. En aquest sentit, la presidenta del comitè d’empresa, Alicia Martín, va avançar que ja hi ha data de judici del primer cas, fixada pel pròxim mes d’octubre, i va deixar en mans del magistrat la decisió de si els treballadors del centre sanitari han de cobrar o no aquests diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia