Salut

societat

Un nou pla de salut mental per fer front a la incidència creixent

El nou pla director de salut mental i addiccions, presentat ahir per la Generalitat, defineix les directrius que han d’orientar les polítiques fins al 2019 en prevenció, tractament i atenció als familiars dins d’aquest àmbit. Segons el conseller de Salut, Toni Comín, es tracta d’un programa que està entre els més avançats d’Europa i farà front a l’increment d’un 21% de pacients de salut mental atesos als centres de primària entre el 2013 i el 2016, coincidint amb la crisi econòmica i centrant-se en els barris on hi ha més vulnerabilitat social.

La realitat de la salut mental dels catalans és que un de cada sis pateix ansietat o depressió, i un de cada quatre tindrà algun trastorn mental al llarg de la seva vida. D’aquí que el nou pla ampliï la mirada i tingui una visió interdepartamental que preveu polítiques en diversos àmbits.

El nou pla disposa de set línies bàsiques d’actuació, com la promoció de la salut mental positiva, la millora de les pràctiques assistencials, la garantia d’una atenció equitativa a tot el territori i la millora de la formació. Completen la llista els objectius de garantir una atenció integrada, millorar la integració amb els serveis no sanitaris i garantir els elements de suport al canvi.

Amb totes aquestes mesures es vol evitar internaments i hospitalitzacions sempre que sigui possible, fer un tractament ambulatori o lluitar contra l’estigma social, com un dels problemes més freqüents amb què topa el col·lectiu que acaba discriminat. També s’apliquen mesures per millorar l’assistència a infants i adolescents, que en els darrers anys també s’han revelat com un dels sectors amb més creixement d’incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia