Societat

metereologia

alerta per temporal

El Maresme torna a rebre i les onades fan que el tren vagi tard

Els combois acumulen retards de fins a 45 minuts a causa del fort onatge, que va arribar fins als 5 metres

Com passa cada cop que hi ha una llevantada, el Maresme va tornar a ser un dels sectors que més en van patir les conseqüències. La falta de sorra en moltes platges va provocar que les onades, d’entre 4 i 5 metres, sovint envaïssin passejos i, en alguns punts, les vies del tren. És el que va passar, per exemple, al tram de l’R-1 entre Vilassar de Mar i Mataró, on el fort onatge va fer que els combois circulessin a una velocitat molt baixa i que s’acumulessin retards de fins a quaranta-cinc minuts. A Vilassar també es va activar la prealerta del Procicat (el pla territorial de protecció civil de Catalunya) i que, per exemple, a Mataró es tallés el pas als dos espigons, així com a l’avinguda del Port entre la rotonda dels pescadors i l’accés d’Ernest Lluch.

Altres poblacions com Cabrera, Premià o el Masnou també van notar en diferent grau els efectes del temporal. L’alcalde de Cabrera, Jordi Mir, es queixava en declaracions a Catalunya Ràdio que la situació del Maresme s’enquisti i reclamava una “solució duradora” que garanteixi la seguretat de les persones i de la línia del tren. Ahir mateix, el seu homòleg de Mataró, David Bote, també explicava que des del municipi es treballa amb Adif per tirar endavant el reivindicat projecte que serveixi per reforçar la protecció de la via del tren a la comarca. Segons el consistori, cap a la primavera podria arribar l’anunci de la solució definitiva, que passaria previsiblement per fer una escullera d’uns sis metres entre Cabrera i Mataró o, possiblement, fins a Arenys. Això, a banda de crear una franja de protecció davant l’onatge, també permetria executar un projecte històric, com és la construcció d’un nou passeig i un carril bici entre tots dos municipis.

Mor un guia atrapat per una allau

Un guia de muntanya de 34 anys va morir ahir a Andorra, arran de quedar atrapat per una allau a la zona de l’estació d’esquí d’Arcalís. L’home presentava una parada cardiorespiratòria i, malgrat que els equips d’emergència van tractar de reanimar-lo durant el rescat, va morir després a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia