Societat

Salt engega el primer procés participatiu per als pressupostos municipals

Els veïns poden formular les seves propostes a través d’una enquesta al web del consistori

Les prioritàries s’incorporaran a la previsió de comptes del 2019

Conèixer les prioritats dels veïns i veïnes de Salt, implicar-los en la presa de decisions i afavorir el debat col·lectiu. Són els objectius d’un procés participatiu que des de l’Ajuntament es va posar en marxa la setmana passada per tal que la ciutadania traslladi quines són, segons el seu parer, les principals necessitats que detecten als seus barris o en la població. La finalitat és que, en la mesura del possible, el consistori incorpori les propostes més votades als pressupostos municipals del 2019. Es tracta de la primera vegada que des de la vila de Salt es du a terme aquesta iniciativa. S’ha batejat amb el nom de “Pressupostos que sumen” i s’impulsa des de l’àrea d’Acció Social, la qual és encapçalada pel regidor Ferran Burch.

Fins al 22 d’abril, els veïns poden omplir una enquesta a la pàgina web de l’Ajuntament. Consta d’un formulari per saber el perfil del participant amb qüestions bàsiques, com ara l’edat o el barri de residència. A continuació els usuaris hi trobaran una bateria de preguntes que es poden contestar marcant respostes tancades o redactant altres opcions que no hi estiguin previstes. Es demana la valoració dels usos que es fa de les places i els carrers del barri on es viu; què s’hi milloraria; de quina manera es podria incentivar la participació social; la visió sobre els equipaments municipals; quines necessitats cal cobrir amb relació a les entitats, la infància, el jovent o la gent gran; què es troba a faltar a Salt i quines accions hauria de prioritzar l’Ajuntament.

Dijous passat es va celebrar a la Coma Cros una reunió oberta als veïns i a les entitats, durant la qual la referent de Participació Ciutadana a Salt va detallar les fases del procés participatiu. Quan es tanqui l’enquesta, els tècnics municipals analitzaran les dades, i també se’n farà una valoració política. Els resultats que s’obtinguin es debatran en quatre tallers participatius, que es realitzaran entre el 2 i l’11 de maig. La idea és que, en cada una de les trobades, els veïns dels diferents sectors acordin, d’entre el conjunt de peticions, unes tres de prioritàries. Els tallers es faran a l’Escola Les Deveses, a la Coma Cros, al Centre de Recursos de la Gent Gran i a l’escola La Farga. Les propostes preferents que es consensuïn entre la ciutadania es remetran a l’Ajuntament. En el supòsit que n’hi hagi que el consistori acabi descartant, s’explicarà per quin motiu. I, alhora, es donaran a conèixer aquelles que es considerin viables, que s’inclouran en la previsió de comptes del 2019.

LA XIFRA

4
tallers participatius se celebraran entre el 2 i l’11 de maig per tal de consensuar les necessitats preferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia