Societat

Nature inclou la UdG en el ‘top 100' de les institucions de recerca emergents

La Universitat de Girona és l'única institució de l'Estat que apareix a la llista, i ho fa en el lloc 84

És un reconeixement a l'increment de l'índex investigador

La prestigiosa revista científica Nature ha situat la Universitat de Girona (UdG) dins del seu rànquing mundial d'institucions de recerca emergents. La UdG és l'única institució de l'Estat espanyol que apareix en el rànquing Rising Stars per al període del 2012 al 2015, una llista en la qual es distribueixen, al llarg de 100 posicions, les institucions de recerca que, segons els criteris de Nature, han emergit amb força en aquests tres anys. En concret, la UdG apareix en la posició 84 del rànquing. Per Nature, això significa que la UdG “és una institució emergent que probablement tindrà un paper en el tractament dels reptes més urgents del planeta”.

Nature inclou en aquesta llista les institucions que han incrementat el seu índex investigador i, per tant, l'elevada qualitat de recerca de les seves publicacions. Segons els seus càlculs, la millora de la UdG ha estat d'un 307% entre els cursos 2012/13 i 2015/16.

Per elaborar aquestes xifres, Nature ha tingut en compte els articles dels investigadors de la UdG en quatre camps: química (24), ciències ambientals i de la terra (2), ciències de la vida (4) i física (1). La revista científica també ha tingut en compte que les col·laboracions de la UdG s'han efectuat en la major part dels casos amb institucions internacionals (72,52%), mentre que la resta s'ha fet en centres de recerca de l'Estat. Les primeres quaranta posicions del rànquing estan ocupades per institucions de la Xina, la qual cosa situa aquest país com a punt emergent en matèria de recerca.

LES XIFRES

307
per cent
de millora ha registrat la UdG en el nombre de publicacions de recerca en el període 2012-2015.
24
articles
en química publicats per la UdG s'han tingut en compte a l'hora de confeccionar el rànquing.

Premi al pla d'empresa Free Glac

El projecte de negoci dedicat a la producció i la venda al detall de productes sense gluten i lactosa, que porta per nom Free Glac, ha obtingut el premi al millor pla d'empresa de la 31a edició del màster en direcció i gestió d'empreses de la UdG (UdGMBA). Free Lac és un pla de negoci desenvolupat pels alumnes del MBA: Laura Serra, David Testar i Jordi Vencells. L'acte de lliurament es va celebrar el dia 20 a l'Auditori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia