Societat

Escolars de la Conca es formen en cas d'accident

Uns 500 alumnes usuaris del servei de transport escolar de la Conca de Barberà han participat en unes jornades de prevenció en el transport. L'objectiu de les jornades ha estat proporcionar als escolars, xofers i acompanyants coneixements sobre com actuar en cas d'un accident d'autocar. La Generalitat vol recollir l'experiència per exportar-la arreu del país.

En cada una de les sessions s'ha informat sobre els vehicles, el paper dels acompanyants, les tècniques d'evacuació, els factors psicològics que s'han de tenir en compte i les actituds que cal mantenir. També quines són les places més adequades per als diferents alumnes, les eines d'emergència com són els martells trencavidres, extintors o el desconnectador de gasoil, o com col·locar bosses i motxilles perquè no siguin perilloses en cas d'accident.

Finalitzada la part teòrica, la jornada es completa amb un simulacre d'accident amb una maqueta d'un microbús bolcat per posar-se en una situació extrema. En aquest cas, els alumnes es distribuïen les tasques per poder sortir del vehicle per les finestres de la part superior i aprenien com organitzar-se per resoldre la situació amb èxit. En acabar, uns agents dels Mossos simulaven una situació real intentant recopilar informació sobre l'accident als alumnes i posant en marxa els seus protocols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia