Societat

municipal

La Sagrada Família, “una mona de Pasqua”

El regidor d'Arquitectura de Barcelona critica durament l'obra de Gaudí, que ha qualificat de “farsa”

El regidor d'Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de Barcelona, Daniel Mòdol, ha sorprès tothom avui amb unes estrafolàries declaracions sobre la Sagrada Família, a la qual s'ha referit com “un tipus de mona de Pasqua gegant que fa el seu camí des de les mans d'uns privats”, i ha arribat a manifestar que “és una farsa que Barcelona arrossega des de fa molt temps”.

Mòdol ha afirmat, rotund, que “no creiem que hi hagi cap urgència perquè la pseudoobra d'Antoni Gaudí acabi”, ha dit en el ple municipal en el transcurs del debat d'una proposta del PP que volia instar el govern d'Ada Colau a presentar a la comissió de seguiment de la Sagrada Família i al seu grup de treball una proposta sobre la urbanització dels seus entorns en un termini de sis mesos.

Mòdol, que forma part del PSC i que és al govern municipal des de l'entrada del PSC el juny, veu “irrealitzable” l'ordenació urbanística prevista, que planteja enderrocar diversos habitatges, i ha votat a favor de la proposta del PP perquè considera el PSC que la preocupació pels veïns centra la mesura, que també han donat suport la resta de grups, excepte la CUP, que ha votat en contra.

La proposta del PP aposta per portar a terme les modificacions del plantejament urbanístic convenients, i l'adquisició, si cal, del solar per reallotjar possibles veïns expropiats, situat al carrer Mallorca.

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha ressaltat que, per al govern de Colau, “la urbanització d'aquest entorn no és una prioritat immediata d'execució”, perquè els problemes dels veïns estan més relacionats amb la massificació turística, tot i que estan intranquils pel futur de l'entorn i per si quedaran afectats.

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, ha avisat que l'Ajuntament ha de prendre decisions pel que fa a l' entorn de la Sagrada Família i concretar el projecte d'urbanització: “Seria una llàstima que després de 140 anys d'obres la ciutat i els seus ajuntaments no hagin complert amb ordenar-ne l'entorn quan l'acabin”.

El regidor de CiU Jordi Martí ha defensat que aquest projecte és “una realitat objectiva”, i ha manifestat que “el ritme de les obres cal que vagi en paral·lel amb la resolució d'aquest problema”, mentre que Koldo Blanco (C's) ha sostingut que ni la Sagrada Família ni el turisme que implica desapareixeran, però que els seus perjudicis es poden pal·liar millorant la urbanització.

Finalment la republicana Trini Capdevila ha advertit que s'ha de concretar si l'actuació implicarà que hi hagi veïns que hagin de deixar les seves cases o negocis,mentre que Josep Garganté (CUP) ha dit que la construcció del temple té “poc a veure amb el previst per Gaudí, i que les intencions del seu patronat són incompatibles amb la trama urbana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia