Educació

ensenyament

revàlides

El Govern i l'Estat se les tornen a tenir per la revàlida

Si en algun àmbit és una realitat el xoc de trens entre Espanya i Catalunya és en l'ensenyament. Avui el govern espanyol ha acordat rebutjar el requeriment d'incompetència formulat per la Generalitat contra la regulació de les avaluacions finals d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat.

L'acord respon a la iniciativa catalana que feia referència als articles 2, 4, 5, 7, 8, 11, 12, 17, a la disposició addicional segona i a les disposicions finals segona i cinquena del Reial Decret 310/2016, de 29 de juliol.

L'estat argumenta que les competències en aquest àmbit de l'ensenyament són seves i no pas de l'administració autonòmica com es defensa des del Principat.

La Generalitat no pensa resignar-se. el Govern ha avançat que recorrerà davant del Tribunal Constitucional (TC) el Reial decret que regula les avaluacions finals d'ESO i Batxillerat després de la resposta del govern espanyol al requeriment formulat per l'executiu català per invasió de competències.

Quan la Generalitat va anunciar a finals d'agost el requeriment, ja va advertir que era el pas previ al plantejament d'un conflicte de competències davant del TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia