Societat

Més de 600.000 euros en ajuts al lloguer a Olot

Aquesta quantitat correspon al 2015 i inclou també les prestacions econòmiques d'urgència especial

S'han adjudicat 26 dels 28 pisos de lloguer social del barri de Sant Miquel

L'oficina local d'habitatge d'Olot ha dut a terme durant el 2015 un total de 7.840 atencions per a la tramitació i la gestió de les ajudes per pagar la renda de lloguer o prestacions econòmiques d'urgència especial amb un import total d'ajuts concedits de 665.640 euros. La tramitació d'aquests ajuts va representar un 44,8% del total de les atencions, 4 de cada 10. A la convocatòria dels ajuts de lloguer d'aquest 2016, l'oficina d'habitatge d'Olot ha tramitat 625 sol·licituds, 164 més que el 2015.

Són dades que ha fet públiques el regidor de Benestar Social i Oportunitats, Josep Berga, després d'analitzar la convocatòria per a l'adjudicació de 26 dels 28 pisos de lloguer social als carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila del barri de Sant Miquel de la capital garrotxina. De les 26 persones a les quals s'ha adjudicat un habitatge, 19 tenen menys de 35 anys (73%), 5 en tenen més de 65 (19%) i 2 són famílies monoparentals (8%). Els joves han estat el col·lectiu que més sol·licituds ha presentat al procés d'adjudicació dels habitatges que, en total, ha tingut 42 peticions.

Després de la notificació als afectats, ara s'obrirà un termini de presentació d'al·legacions perquè totes aquelles persones que no han estat admeses puguin presentar la documentació corresponent.

L'Ajuntament d'Olot i la Generalitat van adquirir el mes de maig passat i mitjançant el dret de tanteig i retracte els 28 pisos per destinar-los a lloguer social.

La compra conjunta d'aquesta promoció va ser la primera d'aquestes característiques que es va realitzar a tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia