Societat

Tertúlia amb El Punt Avui

L'evolució humana, al proper Esmorzar de Ciència al 7 Portes

Els ponents de la trobada seran l'arqueòleg Eudald Carbonell i l'expert en genòmica Tomàs Marquès-Bonet

Cartell de luxe i tema de primera divisió científica per a la nova edició dels Esmorzars de Ciència del restaurant 7 Portes, en què el coneixement i la forquilla mariden en un ambient de cordialitat i un marc incomparable. La nova edició dels esmorzars científics tractarà sobre l'evolució humana amb la participació de l'arqueòleg i paleontòleg Eudald Carbonell i el doctor en biologia i expert en genòmica comparativa Tomàs Marquès-Bonet. La trobada es farà el diumenge 6 de novembre i les persones interessades es poden inscriure a través de la pàgina web www.7portes.com o en el número de telèfon 93.319.30.33.

Gràcies als avenços propiciats pels investigadors de primer nivell com els dos que dissertaran al 7 Portes, de l'antiga afirmació que deia “l'home ve del mico” s'ha pogut passar a una visió molt més complexa i matisada dels orígens de l'home. Avui, l'arbre evolutiu de la humanitat inclou diverses branques, espècies humanes que han conviscut en el temps i en l'espai. Carbonell i Marquès-Bonet repassaran la història evolutiva de la nostra espècie i les darreres descobertes sobre la mateixa.

Eudald Carbonell és arqueòleg, doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie (1986) i en historia per la UB (1988). Des de l'any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Carbonell és l'investigador principal del grup d'autoecologia humana del quaternari de la URV i investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes), centre de què va ser impulsor i primer director entre el 2004 i el 2015. És especialment conegut per ser colíder del projecte Atapuerca amb José María Bermúdez de Castro i Juan Luis Arsuaga.

Per la seva part, Tomàs Marquès-Bonet és el líder del grup de recerca de genòmica comparativa de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) CSIC-UPF i professor de recerca a l'Icrea. Llicenciat en biologia per la UB (2000), doctor en biologia per la UPF (2007) i investigador postdoctoral a la Universitat de Washington (Seattle, EUA) amb una beca IOF Marie Curie. És membre de diversos consorcis per determinar el genoma d'homínids, primats i mamífers.

LA DATA

06.11.16
La nova edició
dels Esmorzars de Ciència del 7 Portes se celebrarà el primer diumenge del proper mes de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia