Societat

Denuncien l'eliminació de colònies de gats

El partit animalista Pacma ha denunciat que, d'uns mesos ençà, han detectat la desaparició massiva de gats en colònies controlades. N'han detectat casos a Lloret de Mar, l'Estartit, Vidreres, la Jonquera, Maçanet de la Selva, Gualba, Girona i la Bisbal d'Empordà, entre altres poblacions.

Segons ha explicat el Pacma, en algunes d'aquestes comunitats han arribat a desaparèixer la meitat dels felins. El partit animalista indica que, tot i que les causes són difícils de provar, s'ha pogut esbrinar, a través de la necròpsia d'alguns cossos, que alguns dels gats havien estat enverinats, com és el cas de diverses colònies a la Bisbal d'Empordà. El Pacma alerta d'aquesta situació i reclama a les autoritats que intervinguin per trobar els autors dels fets. I recorden en aquest sentit que l'ús de verí és un problema de salut pública tipificat com a delicte i que pot ser castigat amb una pena de presó segons els articles 325 i 337 del Codi Penal, ja que atempta contra la seguretat de les persones i els animals.

Arran d'aquesta problemàtica, el partit animalista demana als consistoris contundència contra els responsables, una actuació immediata per evitar més casos i campanyes informatives en què s'alerti de les possibles conseqüències i de la gravetat de la situació. Les colònies de gats controlades no representen cap problema d'higiene pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia