Societat

Religió

Reconvertir el món amb l'ecologisme

L'agenda del bisbe Casaldàliga fa 25 anys

És un crit a aturar la catàstrofe

L'Agenda Llatinoamericana d'aquest any té un objectiu molt clar: provocar la nostra conversió ecològica per, a partir d'aquí, reconvertir-ho tot. “Aquest és un objectiu urgent, ja que només una societat profundament conscienciada en la protecció del medi ambient i ecològica podrà evitar la catàstrofe”, asseguren Jordi Planas i Jaume Pera, de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, que s'encarrega de l'edició catalana des del 1995.

L'agenda, que va néixer al Brasil de la mà del bisbe Pere Casaldàliga i del claretià José Maria Vigil el 1992, per contrarestar la commemoració del 500è aniversari del “descobriment d'Amèrica”, arriba a la seva 25 edició. Vigil, en l'escrit d'aquest any, fa un crit a militants ecologistes, ambientalistes, educadors populars, mestres, predicadors, educadors en general, i els demana: “Unim-nos mancomunadament en aquesta tasca urgent de transformar aquesta societat actual que ja comença a patir les primeres molèsties del canvi climàtic, per impregnar-la amb un nova cultura i una nova consciència profundament ecològiques”, i recorda “la nostra màrtir ecologista Berta Cáceres”, de qui diu que “ens crida a tots: Humanitat, desperta, ja no hi ha temps!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia