Educació

La mineria, en les jornades de patrimoni

El Centre d'Estudis del Bages debat el futur de pobles com ara Cardona

El Centre d'Estudis del Bages dedicarà les V Jornades de patrimoni a la mineria, i posarà especial èmfasi en el futur que els espera, a municipis com ara Cardona, Sallent o Balsareny, on l'activitat minera ja ha cessat o ho està a punt de fer.

Segons han argumentat des de l'entitat, el tancament d'algunes explotacions potàssiques, com ara la de Cardona i les futures de Sallent i Balsareny, “poden posar en perill la pèrdua del patrimoni miner que ha configurat un paisatge industrial peculiar a la comarca en aquest últim segle”. D'altra banda, diuen, “cal considerar que el patrimoni miner pot ser utilitzat per a altres usos socials, culturals, lúdics o econòmics”.

Les jornades es faran del 20 al 28 de gener. Entre les conferències, hi haurà la de Patrimoni miner. El repte del reconeixement, a càrrec de la historiadora Rosa Serra; El patrimoni de la mineria de la potassa al Bages, de l'historiador Albert Fàbregas; El patrimoni miner de Catalunya, per Josep Maria Mata-Perelló, i Un segle d'afectació ambiental de la mineria al Bages, del biòleg Jordi Badia.

LA DATA

20.01.17
Les jornades
s'iniciaran el dia 20 de gener i s'allargaran fins al 28 amb diverses ponències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia