Societat

Consulta a Santa Coloma amb un 10% de firmes

L'equip de govern treu del reglament el nombre mínim de signatures per votar

El ple ordinari de demà al vespre (a les 8) a Santa Coloma hauria d'aprovar, de manera definitiva, el reglament de consultes populars no referendàries. Els veïns sol·licitants hauran d'aplegar un mínim del 10% de signatures de les persones cridades a participar –podrien ser les d'un barri o les del poble.

L'equip de govern (ERC i MES) ha atès parcialment una al·legació presentada per l'entitat Sopa de Pedres, Plataforma per a la Democràcia Participativa a Santa Coloma. Tot i que caldrà reunir l'esmentat percentatge del 10%, ara no es fixa un nombre absolut per a la votació. En el text aprovat inicialment a l'octubre, es parlava d'un mínim de 150 signatures.

El reglament especifica que podran votar les persones empadronades a Santa Coloma de més de 16 anys i que no hi podrà haver consultes el mes i mig abans d'uns comicis locals i en el període de constitució d'un nou ajuntament. L'equip de govern podria fer, aquest any, la primera consulta i demanar si els veïns volen que es faci una piscina descoberta.

Nou a vuit

En el ple del 24 d'octubre, el reglament va ser aprovat de manera inicial (nou vots a favor i vuit en contra). Aquell dia, CiU es va queixar que l'alcalde, per iniciativa individual, pugui convocar una consulta popular, però no hi ha presentat al·legacions. CiU i el PSC hi van votar en contra i l'equip de govern i la CUP, a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia