Educació

Ensenyament

Més crítics contra el mapa escolar a Mataró

La Plataforma per l'Educació reclama menys alumnes per aula

Com ja va fer el grup d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, ara és la Plataforma per l'Educació de Mataró la que afegeix més crítiques a la planificació escolar que es preveu per al curs que ve a la ciutat. L'entitat assegura que, un cop més, la Generalitat, a través dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental fan una proposta “sense tenir en compte ni el document aprovat pel govern municipal ni l'opinió de la comunitat educativa”. “Ens preocupa aquesta sordesa institucional i aquesta poca capacitat per dialogar amb els ciutadans, que són els actors i els usuaris de l'educació en cada territori”, lamenten en un comunicat.

Per aquest motiu, la plataforma reclama una nova manera de gestionar que doni resposta a les demandes més consensuades, com ara la segona línia per a l'escola Angeleta Ferrer i la reducció d'alumnes per aula fins a 23 a tots els grups de P3, fins arribar progressivament a una ràtio de 20. A banda de mostrar-se favorable a la implantació d'instituts escola, també exigeixen la creació d'un nou institut a la ciutat i reclamen que la comunitat educativa tingui presència i vot en les meses de planificació junt amb el govern municipal i el mateix Departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia