Societat

societat

Primera compra conjunta de fàrmacs en el sector públic sanitari

L'Institut Català de la Salut i el Consorci de Salut i Social de Catalunya s'han mancomunat per fer per primera vegada una compra conjunta de medicaments per al tractament de l'hepatitis C. En total, han estat una vintena –8 de l'ICS i 12 del Siscat– els centres que s'han afegit a aquesta compra que, en total, ha representat una inversió de 94 milions.

La compra mancomunada és una experiència pilot i ha significat un estalvi per als centres d'un 20%.

Tant el Consorci de Salut i Social de Catalunya com l'ICS són públiques, i amb aquest tipus d'iniciativa reforcen l'eficiència en aquest àmbit. En aquest sentit, fonts del Departament de Salut han destacat la importància de la iniciativa tenint en compte que l'impacte dels nous fàrmacs en el pressupost sanitari “ja és i seguirà sent a mitjan termini un gran repte per al sistema sanitari”.

L'hepatitis C és un problema social i de salut pública. Durant els últims anys, s'han desenvolupat nous medicaments que milloren de manera molt important els resultats i suposen un canvi dràstic en el pronòstic dels malalts. L'impacte pressupostari es pot minimitzar amb una contractació conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia