Educació

L'Ajuntament desencalla la futura escola La Maquinista

El consistori prendrà possessió del sòl que el pla general metropolità ja determina que és públic i desvincula l'escola de la negociació amb el centre comercial

A final d'any els terrenys estaran en mans del Consorci d'Educació

Si els tràmits administratius van a bon ritme i es tenen els diners, que ha de posar la Generalitat, la nova escola d'infantil i primària La Maquinista podria ser una realitat el 2020. L'Ajuntament ha trobat una “escletxa” administrativa a fi de desencallar el projecte. Com serà això? Amb un tràmit urbanístic d'ocupació directa, que permetrà disposar dels terrenys del carrer de Ferran Junoy, on ha de fer-se el centre. La modificació del pla general metropolità, PGM, de l'àmbit del centre comercial ja defineix aquests solars d'ús públic. Ho van explicar ahir les tinentes d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés.

Amb paraules de Janet Sanz, “s'ha de poder gestionar perquè l'ampliació del centre comercial tingui un bon encaix a la ciutat, i a la vegada és prioritari fer ús del sòl per fer l'escola”. La construcció de l'escola depenia de la reparcel·lació del sòl públic necessari per concentrar-lo a tocar del centre comercial La Maquinista, al carrer de Ferran Junoy, però un acord anterior a l'actual govern ho havia vinculat a la modificació del pla general metropolità, que preveu l'ampliació del centre comercial. Molt resumidament: ampliació i reparcel·lació anaven lligades. L'ampliació del centre comercial va ser aturada al desembre per l'Ajuntament, després de detectar alguns defectes en el projecte. Les negociacions entre el centre comercial i l'Ajuntament continuaran, però el futur de l'escola, ja no en dependrà.

S'ha trobat, doncs, una fórmula: una ocupació anticipada. No serà pas fàcil, però. Si la promotora del centre comercial coopera, es podria trigar uns sis mesos a fer els tràmits. Si no és així, alguns més. En tot cas, a finals d'any l'Ajuntament podria entregar els terrenys al Consorci d'Educació. En paral·lel, es prepararà el projecte per a l'escola, i caldrà veure com es trasllada tot el centre a uns barracons nous, a un solar del carrer de Fernando Pessoa mentre es fan les obres.

El centre va començar a funcionar fa 9 anys. I tots se'ls ha passat en barracons. Fa pocs dies es podia comprovar què passa al pati cada vegada que plou. Va ser el 4 de març. El mateix dia els bombers van entrar al centre per una peça del sostre d'un passadís que amenaçava de caure a causa del vent.

LA XIFRA

9
anys fa que l'escola
està en barracons. A final d'any els terrenys podrien estar en mans del Consorci d'Educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia