Medi ambient

El G20 acorda fixar el sostre de l’escalfament global en 1,5 graus però sense mesures concretes

L’objectiu dels líders era consensuar una postura comuna de cara a la Cimera de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (COP26), que arrenca aquest diumenge a Glasgow

Els líders del G20 reunits a Roma han acordat aquest diumenge mantenir el sostre del escalfament global en 1,5 graus i emprendre accions per afrontar el problema, segons han explicat fonts oficials després d’una nit de llargues negociacions. Amb tot, aquesta declaració d’intencions no va concretada per les mesures que permetin dur-ho a terme.

El juliol passat la trobada dels ministres d’Energia i Medi Ambient del G20 van fracassar a l’hora d’establir aquest objectiu comú, després que la Xina i l’Índia, grans contaminadors, es neguessin a acceptar-ho.

La intenció del G20 era consensuar una postura comuna de cara a la Cimera de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (COP26) que arrenca aquest diumenge a Glasgow.

El G20, els membres del qual acumulen el 80% de la riquesa i el 60% de la població del món, ha consensuat inversions per 100.000 milions de dòlars perquè els països en vies de desenvolupament puguin implantar polítiques que permetin respectar els compromisos mediambientals.

En un primer document de la declaració final, filtrat als mitjans de comunicació, el G20 manifesta el seu compromís per a “la completa i efectiva implementació” de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 1992 i l’Acord de París de 2015, del qual els EUA es va retirar sota l’administració de Donald Trump.

“Seguim compromesos amb l’objectiu de mantenir l’augment de la temperatura mitjana mundial per sota dels 2ºC i continuar els esforços per limitar-lo a 1,5ºC per sobre dels nivells preindustrials, també com un mitjà per permetre l’objectiu de l’Agenda 2030”, remarca el document.

Amb tot, els Vint no situen la data de descarbonització en el 2050, com estableix l’Acord de París, sinó que parlen de portar-ho a terme “cap a la meitat de segle”.

Amb tot, el text,e ncara certifica la voluntat de prendre accions amb aquest objectiu, també remarca que això dependrà de “les diferents circumstàncies nacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona