Medi ambient

sequera

El Canal d’Urgell tanca el reg principal per manca d’aigua en una decisió mai vista

La comunitat de regants adopta la dràstica mesura per garantir l’aigua a les poblacions i al reg de supervivència només un mes després d’obrir el Canal Principal

Crida a no plantar cultius d’estiu i només obrirà el canal periòdicament per fer reg de supervivència d'arbres fruiters

La comunitat de regants del Canal d’Urgell ha decidit avançar la cloenda de la campanya general de reg al 25 d’abril tancant el canal principal a partir d'aquesta data,  una restricció mai viscuda fins enguany i que s’ha hagut de prendre per la manca d’aigua i per destinar la que queda a l’abastament de la població. La Junta de Govern de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell ha acordat avançar al proper dimarts 25 d’abril el tancament del canal principal per la falta de pluges i perquè les reserves estan al mínim al sistema d’embassaments d’Oliana i Rialb. El mínim vol dir que només es garanteix l’aigua per abastar la població i per a fer reg de supervivència dels arbres fruiters. Així, el Canal Principal només s'obrirà puntualment en dates que s'aniran anunciant als socis. En aquestes obertures periòdiques del canal no es permetrà regar altres cultius que no siguin els de supervivència dels fruiters. Fins al tancament del canal el dia 25, la comunitat recomana als pagesos que prioritzin el reg dels fruiters. La junta requereix als ajuntaments (abastaments de població), granges, indústries i altres usos que omplin les seves reserves d'aigua per tenir-ne suficient durant el període que el Canal estarà tancat. A més, se'ls reclama restringir i reduir el consum d'aigua per tal de disposar-ne durant els períodes de tancament del Canal a partir de dimarts vinent. 

El president de la comunitat de regants dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, ha recordat a ACN que és la primera vegada a la història que es pren una mesura tan dràstica com aquesta perquè suposa tallar el reg quan tot just fa un mes que es va obrir el canal per al regadiu general de les collites.

La situació és tan crítica que la comunitat demana als regants que no plantin cultius d’estiu i ja estima pèrdues milionàries. De fet, la setmana que ve la comunitat es reunirà amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per parlar de la Declaració de Zona Catastròfica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona