Ciència

ciència i societat

Una nova via per dur la ciència al carrer

L'Associació Catalana per a la Divulgació Científica es presenta en societat amb la voluntat de connectar investigadors i ciutadans

Arrencarà amb actes al territori en què la recerca es combinarà amb l'art

Segons la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, un de cada quatre ciutadans de l'Estat creu que el Sol gira al voltant de la Terra. Així doncs, divulgar la ciència continua sent una necessitat imperiosa a la qual, des d'ahir, s'ha afegit una nova entitat. L'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) ha començat a caminar amb voluntat d'explorar noves vies per fer arribar el coneixement científic al poble i complementar, no pas competir-hi, altres organismes similars que ja funcionen al país.

“La idea no és tant centrar-nos en la població amb formació universitària o en els nens, sinó en tota la ciutadania, i més enllà de les grans capitals”, explicava ahir el president de l'ACDIC, Salvador Macip. El metge i investigador blanenc, que actualment dirigeix el laboratori de mecanismes del càncer i l'envelliment a la Universitat de Leicester, va signar ahir un acord de vinculació de la nova entitat amb l'Institut d'Estudis Catalans i es va mostrar esperançat a “retornar la ciència al poble, que és d'on va sortir, traient els investigadors del laboratori i connectant-los amb els ciutadans”.

El primer acte visible de la nova entitat serà l'organització, el 28 d'octubre a Figueres, de Science needs you! (“la ciència et necessita”), un nou format de divulgació que s'ajudarà de diferents disciplines artístiques (dansa, teatre, fotografia...) per mostrar les fronteres de la biomedicina. La intenció és que aquesta jornada, que segons el mateix Macip aspira a ser “amena i divertida sense haver d'abaixar el nivell”, es pugui veure més endavant en altres punts del territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia