Societat

Defensar l'estil de vida camprodoní

Mobilització d'entitats avui a Camprodon per reclamar que es respecti

El detonant, un conflicte amb Gaia

La plataforma Gent del Territori ha convocat avui (11.00 h) una concentració per reclamar el respecte a “les maneres de fer del territori”, arran de la polèmica encetada per la mort d'una de les ovelles del refugi d'animals que el santuari Gaia té a la vall de Camprodon i que els seus responsables atribueixen al gos d'un caçador que participava en una batuda del senglar.

Els promotors de la concentració, que ho posen en dubte i recorden que no hi ha cap certificat veterinari que ho certifiqui, remarquen que no van contra ningú, sinó que proposen una reivindicació festiva d'una manera de fer i el manifest que llegiran –després hi ha un àpat amb productes del territori– lamenta la pressió injustificada de grups minoritaris que desconeixen la realitat del territori i ho exemplifiquen amb les polèmiques viscudes a la vall pel soroll de les esquelles de les eugues, pel cant dels galls a punt de clar, per les campanes i per la ferum de fems. A més, demanen respecte mutu i sentit comú, recorden la necessitat de l'activitat cinegètica per equilibrar les sobrepoblacions d'algunes espècies.

Els signants són nou associacions de caça i representants de la Federació Catalana de Caça, la Unió de Pagesos i altres entitats del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia