Salut

Polèmica a Castelldefels per la retirada d'un mamògraf de l'ambulatori

Salut retira l'aparell per problemes tècnics i es compromet a reposar-lo però no dona data

Les usuàries hauran d'anar a l'hospital de Viladecans, molt saturat

L'anunci del Departament de Salut de retirar l'aparell per realitzar mamografies de l'ambulatori del Castell, l'únic que presta el servei a Castelldefels, ha aixecat l'alarma entre la ciutadania i els partits polítics s'han sumat a la polèmica. Salut ha comunicat al consistori que a partir de l'1 de juny el servei de mamografies deixarà de funcionar i es derivarà les usuàries a l'hospital de Viladecans, saturat i pendent d'una ampliació. El motiu esgrimit per Salut és que l'aparell “té problemes tècnics”, i per això “s'ha decidit traslladar l'activitat de forma provisional a l'hospital de Viladecans fins que no existeixi disponibilitat d'un nou equip”. Salut no ha donat data per a la reposició de l'equip.

L'Ajuntament de Castelldefels lamenta “la falta de previsió de Salut” i l'alcaldessa, Candela López, assegura que “la salut de les dones és una qüestió prioritària”. A la ciutat hi ha 7.795 dones d'entre 50 i 70 anys, que entren en el cribratge per prevenir el càncer de mama. El govern municipal ha anunciat que donarà suport a totes les mobilitzacions de la ciutadania de Castelldefels per reclamar el mamògraf. ERC, partit a què pertany el conseller de Salut i que forma part del govern municipal, afirma que “el servei no s'anul·la, sinó que la màquina es reposarà tan aviat com sigui possible per una de nova amb més prestacions”. El PSC, també al govern municipal, exigeix també la restitució del servei, mentre que el PP, a l'oposició, considera que “deu ser que el govern no té temps per preocupar-se per la salut de les persones però va sobrat per al procés”, segons va manifestar el portaveu, Manu Reyes.

LA DATA

01.06.17
És la data
en què el servei de mamografia del centre d'atenció primària del Castell deixarà de funcionar.

LA FRASE

La salut de les dones és una qüestió prioritària. 7.795 dones tenen entre 50 i 70 anys a la ciutat
Candela López
Alcaldessa de Castelldefels

Obres a l'hospital de Viladecans

Redacció

Avui comencen les obres per reforçar l'estructura de l'edifici d'urgències de l'hospital de Viladecans, unes actuacions prèvies als treballs per ampliar l'equipament que duraran dos mesos. Les obres estan relacionades amb el trasllat de determinades instal·lacions a l'actual edifici d'urgències, que necessita unes adequacions prèvies de la seva estructura. Aquest trasllat permetrà alliberar part del solar que avui està ocupat al sector nord i facilitar així la construcció del cos principal d'ampliació de l'hospital, segons el Departament de Salut. Les obres tenen un pressupost de 100.000 euros que no formen part del projecte d'ampliació, del qual s'estan enllestint els tràmits perquè surti a concurs.

Les obres d'adequació d'urgències es faran en sis fases per mantenir el servei en funcionament i reduir al màxim les afectacions als usuaris. Els treballs comportaran modificacions als accessos i alguns trasllats provisionals de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia