Ciència

El BIST creix afegint l’IBEC als centres que el componen

La incorporació de l’entitat de recerca en bioenginyeria es farà oficial demà, un cop ho aprovi el patronat

El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) decidirà demà, en la reunió del seu patronat, ampliar el seu potencial científic afegint a la seva estructura l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). La decisió encara no és oficial, però al centre de recerca ja fa setmanes que es dona per fet, fins al punt que els seus investigadors han rebut instruccions de signar a partir d’ara els articles a les revistes científiques amb aquest nou segell.

El BIST, amb poc més d’un any i mig de vida, és una entitat multidisciplinària que integra més de dos mil científics dels principals centres de recerca del país, amb la voluntat de promocionar la recerca interdisciplinària de primer nivell, crear programes de desenvolupament del talent i incrementar l’impacte social del seu treball. Fins ara, l’integraven únicament els sis centres fundadors –Institut de Recerca Biomèdica (IRB), Centre de Regulació Genòmica (CRG), Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)–, i l’arribada de l’IBEC, que ha estat qui ha demanat la incorporació, serà la primera ampliació que es produeixi.

L’institut especialitzat en bioenginyeria acaba de complir una dècada d’investigacions en plena forma. Figura entre els més destacats i productius dels centres de recerca catalans i també té el segell de distinció Severo Ochoa. Sota la direcció de Josep Samitier, el centre ubicat al Parc Científic de la capital catalana se centra fonamentalment en la recerca en el camp de la bioenginyeria i nanoenginyeria per aplicar-la en l’àmbit de la salut, ja sigui en camps com la medicina del futur (alliberament controlat de fàrmacs, nous sistemes de diagnòstic i detecció...) o les teràpies regeneratives.

LES XIFRES

7
centres
de recerca passaran a conformar el Barcelona Institute of Science and Technology a partir de demà.
38
per cent
dels investigadors que treballen per al BIST són d’origen estranger. L’entitat és la 24a més potent d’Europa.

Mas-Colell demana més inversió

L’exconseller i catedràtic d’economia Andreu Mas-Colell, que tot just ara compleix un any com a president del BIST, va reclamar ahir un augment “constant i realista” dels fons per a investigació, encara que “el que més ens falta és més inversió privada en R+D+I”, va dir en declaracions a l’agència Efe.

“La juxtaposició dels sis centres d’investigació ens permet tenir una identitat col·lectiva de presència en el món i explotar economies d’escala, i ens facilita la col·laboració publicoprivada, però no pretenem substituir les marques de cada centre, que són molt importants”, va afirmar Mas-Colell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia