Societat

festival de circ

El circ arriba als barris amb SabaCirc

Des d’avui fins al 2 de juliol, se celebra el primer Festival de Circ Social de Sabadell

“El circ social és transformador i busca la participació del màxim nombre de ciutadans. El 90 per cent de les nostres accions al festival són als barris perifèrics. Treballem a l’espai públic com a connexió entre ciutadans, associacions de veïns, entitats, comerços i institucions. I la meitat dels artistes amb els quals treballem són joves”, afirma Toni Porcar, el coordinador de SabaCirc. La proposta, que va retirar-se dels pressupostos participatius de l’Ajuntament, arribarà a partir d’avui a barris com la Creu de Barberà o Can Puiggener amb tot un seguit d’actuacions de malabars i màgia, per exemple, tallers i conferències. A banda d’acostar la cultura i el circ a la gent, el festival vol promoure el transport públic amb la participació de Transports Urbans de Sabadell (TUS). En concret, un autobús antic de la companyia servirà com a carpa de circ itinerant.

Per fer possible el Festival de Circ Social de Sabadell s’ha disposat de la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, La Central del Circ o l’Ateneu de 9 Barris, entre d’altres. Pel que fa al finançament, s’ha obtingut el suport per exemple de la TUS, Smatsa o la companyia Pallassos Perillassos i la venda de samarretes de SabaCirc. El festival inclou, el dia 1 de juliol, la primera Trobada de Clowns de Sabadell, un espai pensat per a la creació, investigació i aprenentatge del món dels pallassos.

Companyies i artistes professionals

En el primer Festival de Circ Social de Sabadell hi participaran diverses companyies i artistes professionals nacionals i internacionals. Hi haurà, per exemple, el semifinalista en el programa Got Talent del 2017, l’artista xilè Pedro Benavides, que farà acrobàcies i equilibris dins d’un cèrcol gegant metàl·lic. També hi actuaran Fernando Pose, amb malabars i pilotes; Joel Martí, de la companyia Circo Afilado; Andrea Thorson, amb un espectacle d’acrobàcia i mim, o la companyia Colze a Colze. A banda, a la biblioteca del Nord, es farà demà una taula rodona moderada pel periodista Marc Sabater sobre els reptes i oportunitats del circ social, i es presentarà un llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia