Societat

A Castelldefels, pirates a la vista!

La ciutat celebra les Festes del Mar aquest cap de setmana, una picada d’ullet a la història de la ciutat, quan al segle XVI els seus habitants vivien amb l’amenaça de les incursions pirates

La cita inclou la processó a la mar del Carme

Coincidint en dates amb el Carme, la patrona dels mariners, Castelldefels celebra la Festa del Mar amb el desembarcament pirata com a eix central. La cita convida a fer una ullada al passat, al segle XVI, quan era una vila costanera de pagesos i pescadors amb el mar com a font de riquesa però també d’incerteses i perills. Prova d’això són el castell i les torres de guaita des d’on es vigilava l’horitzó. Aquest divendres, les bengales enceses a la torre Barona, la torre de guaita de la Casa de la Cultura i la torre de l’homenatge del castell alertaran d’un perill imminent: l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí s’aproximen. La nit s’allargarà amb els concerts de Sona-Festival. Dissabte a la tarda sortirà la cercavila de pirates i cap a les vuit del vespre, amb la previsió d’una platja plena a vessar d’espectadors, les embarcacions pirates tocaran terra.

En acabar es podrà fer un mos a la sardinada popular, gaudir dels focs artificials i ballar amb l’orquestra Aquarium. La festa continuarà l’endemà a mig matí amb la diada castellera que tindrà l’actuació de les colles castelleres de Mollet, el Prat de Llobregat, els Encantats de Begues, la Colla Jove de l’Hospitalet i la colla local. Finalment, a la tarda, serà la missa solemne en honor de la Mare de Déu del Carme i la processó que transcorrerà per terra des de can Bou fins al Club Marítim. Allí s’embarcarà la talla de la Verge i la processó continuarà per mar fins arribar al Club Nàutic. Com a alternativa, els més petits podran optar per l’espectacle Pirates de circ que oferirà la companyia Tot Circ. La Festa del Mar es clourà a la nit amb les havaneres i les cançons marineres del grup l’Espingari.

La festa

Del 14 al 16

www.castelldefels.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia