Societat

transports

vaga al metro

Menys col·lapse a la primera aturada d’un altre dilluns de vaga al metro

Tot i que s’ha hagut de regular l’accés a les andanes de l’estació de la línia L5 de la Sagrera, a d’altres estacions centrals, com la de la línia L1 de Catalunya, s’ha viscut amb més tranquil·litat

El Metro de Barcelona ha registrat un 29% menys d’usuaris que un dilluns convencional en la primera aturada de la dotzena jornada de vaga, de 7 a 9 hores, que ha transcorregut sense incidents destacables, més enllà dels desperfectes detectats en diverses estacions. Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han assenyalat que no és la primera vegada que es produeixen actes vandàlics en alguns accessos, i han detallat a través de les xarxes socials que els incidents s’han produït a les estacions del Coll/La Teixonera, Vallcarca i Guinardó/Hospital de Sant Pau.

En la primera aturada del dia s’han complert els serveis mínims del 40% i s’ha hagut de regular l’accés a les andanes de l’estació de la línia L5 de la Sagrera en alguns moments a causa de la gran afluència de passatgers. A les altres estacions centrals, com la de la línia L1 de Catalunya, l’arrencada de la jornada s’ha viscut amb més tranquil·litat, especialment a primera hora, lluny de les aglomeracions que es van produir abans de l’estiu.

Les pròximes aturades seran de 16 a 18 hores, amb serveis mínims del 40%, i de 20.30 a 22.30, quan només passaran dos de cada deu trens.

Tot això passa mentre segueix el conflicte entre TMB i els sindicats pel desacord sobre el nou conveni col·lectiu de l’empresa, que es negocia des del 2015. L’empresa ha assegurat que ja ha arribat al “límit legal i pressupostari” en les seves concessions, però des del Comitè asseguren que els serrells que queden per tancar no tenen res a veure amb pujades salarials, sinó que són millores de tipus social que tenen un cost “ínfim”.

La setmana passada, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar l’entrada a l’equip negociador que ha de desbloquejar la situació del consistori, de la mà del gerent del consistori, Jordi Martí, i del coordinador de serveis metropolitans, Eduard Saurina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia