Salut

La meitat dels afectats per accidents de trànsit fan tractament psicològic

Ahir es va presentar un estudi sobre l’impacte dels sinistres en les víctimes i amics i familiars

El Santa Caterina va ser el marc ahir d’una jornada sobre aquest tema

El 50% dels afectats per accidents de trànsit –persones pròximes a l’entorn de la víctima, mortal o no– segueixen un tractament psicològic i el 31% tenen depressió aguda. Aquestes són algunes de les conclusions de l’estudi Impacte dels sinistres de trànsit en les víctimes i afectats que es va presentar ahir a l’hospital Santa Caterina de Salt durant el desenvolupament de la primera jornada de la seu gironina de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit (PAT), coorganitzada per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS). Un 25% de les persones que han participat en l’estudi són víctimes i un 75%, afectats i familiars. En la jornada, que va reunir una cinquanta d’assistents, hi va intervenir l’advocat i professor de dret processal Antoni Sant.

La presentació de l’estudi va anar a càrrec de la psicòloga i directora de PAT, Yolanda Domènech. Segons l’estudi, un 90% dels familiars de les víctimes mortals i de persones amb seqüeles permanents i discapacitants es consideren víctimes de l’accident de trànsit i diuen que pateixen directament les conseqüències del sinistre a les seves vides. Entrant en aspectes concrets, es coincideix en la “queixa sobre el funcionament de la justícia”. En aquest sentit, l’estudi indica que un 81% dels participants consideren que en el seu cas no s’ha fet justícia; un 62,5% consideren inacceptable el temps d’espera per al judici (quatre anys de mitjana), i un 57,1% no estan satisfets amb la relació amb les companyies d’assegurances, que es perceben com a entitats que no faciliten els tràmits i que no informen adequadament.

LES XIFRES

81
per cent
dels participants en l’estudi sostenen que en el seu cas no s’ha fet justícia. També denuncien demores.
90
per cent
dels familiars de les víctimes mortals i de persones amb greus seqüeles es consideren també víctimes.

Un total de 1.200 casos al Santa Caterina

A l’hospital Santa Caterina s’atenen anualment una mitjana de 1.200 casos per accident de trànsit. En el 50% dels casos les víctimes són tractades per fuetada cervical. Segons les conclusions de l’estudi, el moment de l’accident es relaciona amb el desordre absolut, desorientació i bloqueig. L’atenció rebuda, tant la immediata com la posterior, es considera correcta, si bé amb algunes mancances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia