Societat

municipal

pisos turístics

Arenys de Mar vol regular l’allau de pisos turístics

A petició de la CUP, el govern insta tots els grups a treballar en una ordenança que posi ordre als apartaments que s’ocupen temporalment

El cens d’habitatges legalitzats supera el centenar

Trobar un lloguer assequible, per menys de 800 euros, a Arenys de Mar és cada vegada més complicat. Així ho reconeixia l’alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), en el darrer ple municipal, en què a petició de la CUP, a l’oposició, s’instava la resta de grups a començar a treballar per aprovar una ordenança que reguli la proliferació d’apartaments i pisos d’ús turístics.

Moreno va coincidir que cal una normativa que permeti posar fre a “l’abús” d’alguns particulars que aprofiten per retirar els habitatges de la borsa de lloguer i apujar preus coincidint amb la temporada d’estiu. “És un problema per als joves, que no troben lloguers per emancipar-se”, hi afegia l’alcaldessa. Des de la CUP, el regidor Gerard Termes assegurava que els mesos d’abril i maig l’oferta de lloguer al municipi desapareix. Una problemàtica que el grup independentista afirma que s’ha de frenar, i més davant l’arribada d’un nou operador que ha anunciat que reconvertirà la finca de Can Ramis en apartaments turístics.

L’alcaldessa va desvincular la promoció que es vol fer al municipi i la que fan d’altres privats que legalitzen els apartaments amb l’allau dels qui aprofiten la temporada turística per fer negoci llogant les propietats. Segons el cens d’apartaments turístics de la Generalitat, al municipi hi ha un centenar d’habitatges que tenen el certificat i que han de pagar la taxa turística.

LA FRASE

És un problema per als joves, que no ho tenen fàcil per trobar lloguers per emancipar-se
Annabel Moreno
alcaldessa d’Arenys de Mar (ERC)

Una ordenança comuna que es fa esperar

Segons un informe encarregat pel Consell Comarcal, calculen que actualment hi ha 1.515 habitatges d’ús turístic a la comarca que s’oferirien sense la llicència corresponent i sense que s’aboni la taxa turística que, com a allotjament, ha de repercutir en el client. El Maresme va recaptar un total de 2.527.671 milions en taxa turística el 2016. Des del consorci turístic Costa del Maresme es va plantejar als municipis establir una ordenança conjunta per inspeccionar, recaptar i sancionar els qui no compleixin la normativa.

Alguns municipis com Mataró, on la CUP també va demanar en el darrer ple que es prenguin mesures davant la proliferació de pisos d’ús turístic a la ciutat, estan en espera d’aquesta ordenança comuna que es vol impulsar des del consorci turístic amb la voluntat de coordinar els 30 municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia