Societat

tribunals

sentència

Nova sentència a favor dels macroprostíbuls a Mataró

El TSJC revoca la decisió de l’Ajuntament en què declarava caducada una de les llicències del promotor

El consistori manté el front comú contra l’arribada d’aquest negoci

Nova sentència a favor de l’arribada de macroprostíbuls a Mataró. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha revocat la decisió de l’Ajuntament en què declarava caducada la llicència ambiental d’un promotor per implantar dos prostíbuls de grans dimensions –amb capacitat per a una vuitantena d’habitacions en total– a la zona d’oci situada als afores de la capital del Maresme.

L’Ajuntament havia declarat caducada aquesta llicència el maig de 2015, una decisió que va ser ratificada el 2016 pel jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona. El TSJC, però, revoca ara aquesta primera sentència.

Tot i aquest revés judicial, el consistori mataroní manté que aquesta resolució del TSJC no implica que el promotor pugui començar a construir, ja que no disposa de llicència d’obres en vigor. En qualsevol cas, ara no podria obtenir-ne una de nova perquè l’Ajuntament va aprovar el mes de juliol passat una suspensió de llicències durant un any mentre es refà el pla especial d’usos recreatius en la modalitat de musicals i en l’àmbit dels polígons industrials, en què s’inclou la regulació dels locals de naturalesa sexual.

Aquest document urbanístic està en estudi per intentar fer més restrictiva la normativa local respecte a aquestes activitats després que el Tribunal Suprem ratifiqués el maig passat una altra sentència del TSJC que anul·lava dos articles de l’ordenança municipal sobre les activitats recreatives en què es duen a terme activitats de naturalesa sexual. Un cop s’aprovi inicialment el nou document urbanístic, previst per a abans de l’estiu que ve, la suspensió de llicències es podrà ampliar un any més.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró manté el front comú contra l’arribada d’aquest negoci a la ciutat per part de tots els partits que formen el consistori. “Deploro la prostitució i treballaré, d’acord amb la llei, per impedir la instal·lació de macroprostíbuls”, va reiterar l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), envoltat de representants de totes les formacions que formen part de l’Ajuntament. “Que un tribunal hagi reconegut que els interessats tenien dret a la llicència ambiental no significa que tirin endavant els seus objectius”, va remarcar l’alcalde.

Tot i que la sentència no és ferma, Bote va gairebé descartar presentar un recurs ja que els serveis jurídics de l’Ajuntament ho desaconsellen per “les poques possibilitats que prosperi”. De la mateixa manera, l’alcalde de Mataró va descartar reunir-se amb el promotor d’aquest negoci, l’empresari Josep Maria Colomer Ribot.

Amb el nom comercial de Showgirls Chocolat Night Club, les pretensions d’aquest empresari són des de l’any 2010 aixecar dos grans prostíbuls al polígon de les Hortes de Mataró, un de 30 habitacions i un altre de 50.

Expedients en marxa

A banda de lluitar per frenar l’arribada de macroprostíbuls, l’Ajuntament de Mataró va obrir fa uns dies quatre expedients de clausura contra habitatges i locals que funcionen il·legalment com a prostíbul. Les inspeccions s’han anat fent des de l’estiu en el marc de la campanya anunciada per l’Ajuntament a principis de juny per lluitar contra la presència de bordells a la ciutat. Cap dels investigats té llicència i és impossible que la pugui aconseguir. En els pisos perquè està prohibit dur a terme aquest tipus d’activitat sexual i, en el cas del local, perquè urbanísticament no s’ajusta a la normativa municipal.

Un cop comunicat l’expedient, l’Ajuntament va donar quinze dies als propietaris per presentar al·legacions i, un cop resoltes, un mes més perquè cessin l’activitat. Si no, els precintaran.

LA FRASE

Deploro la prostitució i treballaré, d’acord amb la llei, per impedir la instal·lació de macroprostíbuls
David Bote
Alcalde de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia