Educació

Oposicions de mestre: 15.600 places fins al 2023

Ensenyament vol reduir la interinitat del sector del 32% al 8% abans de 5 anys

El Departament d’Ensenyament convocarà un total de 15.658 places d’oposició de docents d’aquí al 2023, de manera que cada curs se’n convocaran entre 4.000 i 5.000 –ja que se li sumen les baixes, sobretot per jubilació, que hi haurà en els pròxims anys–. La mesura pretén reduir la taxa d’interinitat del cos de mestres i professors, que ara se situa en un 32%, fins al 8% per aportar així estabilitat al sector i millorar la qualitat del sistema educatiu. Les places depenen de la llei de pressupostos de l’Estat i estan planificades segons un acord de govern del mes d’octubre.

Les proves es planificaran de manera que cada especialitat tingui dues oportunitats per accedir a les oposicions. Tenint en compte que les proves de l’any passat van ser de FP i que les d’aquest any, previstes per a l’abril, són sobretot de secundària, és probable que les properes siguin d’infantil i primària, mentre que en els cursos següents s’alternarien les especialitats. Es preveu que les proves constin d’una part teòrica que ponderi un 30% i d’una part pràctica que valgui el 70%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia