Salut

Al nou hospital d’Olot li falten especialistes i metges d’urgències

La gerència els ha xifrat en un total de set, cinc dels quals especialistes

Estudien obrir una UCI per a semicrítics per fer operacions més complexes

A l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa li falten metges. En concret, cinc especialistes per cobrir places vacants i dos metges per al servei d’urgències, una situació accentuada per la posada en marxa de nous serveis. No obstant això, el centre hospitalari olotí no és un cas aïllat.

De fet, la facilitat per trobar metges i, sobretot, per trobar-los d’especialitats concretes, és directament proporcional als quilòmetres que hi ha respecte a hospitals més grans.

Aquesta problemàtica s’accentua si es té en compte un últim informe del Col·legi de Metges, que assegura que durant els pròxims anys es jubilaran un terç dels metges actualment en actiu a Catalunya i que els que surtin de les universitats no cobriran les seves vacants.

El gerent de l’hospital d’Olot, Josep Maria Padrosa, ho explica gràficament: “Campdevànol té més dificultats que Olot per trobar especialistes; Olot, més que el Trueta de Girona, i aquest, més que no pas el Vall d’Hebron.” Segons Padrosa, no és qüestió de sou, en el cas del sistema públic d’hospitals, sinó de possibilitats de promoció, de realitzar intervencions de l’especialitat de cadascú i no d’altres d’afegides, de facilitats per participar en congressos, d’estar en equips més nombrosos, etc.

Josep Maria Padrosa ha explicat que l’hospital d’Olot els pot oferir, per contra, un ambient de treball més familiar, un hospital nou, la perspectiva d’iniciar nous serveis, etc. En aquest sentit, explica que es vol posar en marxa una unitat de cures intensives (UCI) de semicrítics –sense data– que obriria les portes a fer operacions més complexes que les actuals.

LES XIFRES

91
metges i metgesses
té actualment l’hospital d’Olot, als quals s’afegeixen 48 persones més de personal assistencial.
239
treballadors d’infermeria
hi ha al centre, incloent-hi infermeres, llevadores i auxiliars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia