Societat

tribunals

sentència

Primera sentència a Girona que eximeix un matrimoni de pagar un deute basant-se en la llei de Segona Oportunitat

La parella devia més de 24.000 euros a diverses entitats bancàries i financeres

El jutjat de primera instància número 2 de Girona ha exonerat d’un deute de més de 24.000 euros que un matrimoni d’origen romanès tenia amb diverses entitats bancàries i financeres.

Es tracta de la primera cancel·lació d’aquestes característiques prevista a la Llei de la Segona Oportunitat (aprovada l’any 2015) que s’aconsegueix a les comarques gironines i que permet alliberar a particulars i autònoms de la totalitat del passiu insatisfet que acreditin que no poden fer-hi front.

La interlocutòria conclou que la parella compleix amb els requisits exigits per la llei tenint en compte la seva baixa capacitat econòmica. El matrimoni va demanar acollir-se al “benefici d’exoneració de passius insatisfets” i l’administrador concursal no va oposar-s’hi.

L’advocada que ha portat el cas, Elvira Castañon, assegura que es tracta d’un auto que permet a la parella “començar de zero”. Castañon, que es col·laboradora de l’entitat Repara tu Deuda, diu que a tot Espanya han aconseguit tretze sentències favorables (deu de les quals a Catalunya) però que tenen en tràmit més de 400 casos similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia