Ascamm, a Cerdanyola, amplia instal·lacions i se situa com a pol d'atracció en tecnologia i innovació

El conseller Huguet alerta que cal una fusió de centres tecnològics

«Tenim massa proliferació de centres, massa botiguetes i ara cal tendir a l'agrupació i ser visibles arreu del món», va explicar ahir el conseller Josep Huguet després de visitar les obres d'ampliació del centre de tecnologia i innovació Ascamm. Huguet va destacar que aquesta és una de les línies de treball que porta a terme des del departament i que s'inclou en la redacció del pla de recerca que s'aprovarà en els pròxims mesos. De fet, ja s'han mantingut contactes amb responsables d'aquests centres per tal de dissenyar com s'hauria de portar a terme aquesta fusió de centres amb l'objectiu que quedi un fort pol d'atracció format per unes sis empreses amb diversos centres al seu entorn. A més, el pla de recerca busca l'especialització de cadascun d'ells partint de 17 àrees temàtiques com podrien ser l'aigua, l'energia, l'eficiència, la construcció sostenible o les tecnologies mèdiques, d'acord amb els exemples que va donar el conseller. La Fundació Ascamm seria un d'aquests sis centres que podria absorbir altres empreses més petites amb l'objectiu final «de ser visibles al món» i més quan «el nivell de coneixement és excel·lent».

Cinc milions d'inversió

Amb les noves instal·lacions, la Fundació Ascamm podrà doblar el nombre d'espais dedicats a la investigació que va inaugurar fa 23 anys a Cerdanyola. Durant aquests anys, el treball en investigació i en R+D els ha permès arribar a patentar materials que ara es fan servir en sectors tan diversos com el transport, els equips industrials, electrodomèstics i envasos i embalatges, entre altres àmbits. En aquests nous espais, que podrien estar enllestits d'aquí a dos anys, la fundació preveu consolidar les seves línies d'investigació en nanotecnologia i energia i instal·lar els departament de robòtica i mecatrònica així com unitats conjuntats d'R+D amb empreses i grups d'investigació universitaris. El cost de l'ampliació és d'uns 5 milions d'euros, tres milions dels quals estan sufragats pel Ministeri de Ciència i Innovació de l'Estat espanyol, 1.750.000 euros, i la conselleria, 1.250.000 euros. La resta prové de finançament privat. La Fundació Ascamm és una fundació privada sense ànim de lucre que intenta crear riquesa a partir dels treballs d'investigació en R+D per tal d'adquirir coneixements orientats a la millora de la competitivitat de les empreses industrials, especialment de les pimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.